Měl bych dotaz ohledně útoků na WP - posledního půl roku se mi množí různé podivné události.
První známkou bylo odkazování z podivných a naprosto netematických cizojazyčných stránek na moje CZ projekty. Z Awstats vidím z takových adres přístupy, ale když na stránku najedu, nikde tam odkaz není. Třeba jsem jen blbý, ale co to je za vtipy?!
Druhá věc je rostoucí zátěž z různých spambotů. Nepoužívám žádné spam pluginy, osobně radši moc pluginů neinstaluju, protože jednak nerozumím jejich nastavení a zabezpečení a za druhé pak jsou problémy s aktualizací. Během roku jsem postupně vybudoval banlist určitých slov a spam postupně poklesl, ale před Vánoci to byl teda děs.
Třetí věc je teď docela nová. Už dřív jsem v omezené míře zaznamenal chabé pokusy projít přes wp-admin na několika webech. Ale teď jsem po dlouhé době mrknul do statistik webu papirovemesto.cz a vidím za leden i únor +/- 100 UIP a přes 2000 návštěv! Z více než 20 tisíc prolistovaných stran je samozřejmě asi tak 19500 otevření wp-admin. Vysvětlí mi někdo, čím tento web přitáhl pozornost a jaký má smysl hackovat web bez ranků a v podstatě o ničem? Mám na stejném hostingu tři další a podstatně zajímavější projekty a žádné podobné pokusy nebyly. Pokud vím, k prolomení zatím nikde nedošlo, používám dost složitá hesla.