Navázal bych na toto téma protože se týká Etargetu, pořád se nemohu z jistotou dopátrat jestli ten kdo používá Etarget musí mít IČO a stane se plátcem DPH. Co jsem našel, tak registrací na Etarget.cz podepisujete smlouvu se společností ETARGET MEDIA Ltd., se sídlem Suites 41/42, Victoria House, 26 Main Street, Gibraltar, registrační číslo 98846. Mě s toho tedy vyplývá že:
a) Musím mít IČO
b) NESTÁVÁM se plátcem DPH
Proč IČO? protože zobrazování reklam je soustavná činost. Proč se nestanu plátcem? protože :
Gibraltar enjoys special treatment from the European Union. Being a European territory for whose external relations Britain bears responsibility, Gibraltar has entered the European Union under Article 227 (4) of the EEC Treaty. By Article 28 of the 1971 UK Assession Treaty Gibraltar is not part of the common Agricultural policy, turnover taxation schemes, in particular VAT, or the Customs Union allowing local Government to set import duties and be exempt from the EU VAT structure.
Gibraltar má výjimku v DPH co se týče Eurozóny. Samotný Etarget píše že:
Nejsem plátce DPH, co to pro mě znamená?
Znamená to, že ve fakturačních údajích kolonku DIČ nevyplníte, vyplníte pouze kolonku pro IČO.
Pochopil jsem tedy správně, že musíte mít IČO, ale nestáváte se plátcem DPH jako u adsence? Má s tím někdo zkušenost? Jde mi o alternativu k Skliku.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D