Korporace které vydělávají na tom, že s člověka dělají piráta už v okamžiku kdy si koupí prázdný nosič jsou na nic, OSA a jim podobné zlodějské frakce podporované státem, respektive státníky, kteří s toho mají své desátky to je jiná kapitola a proti tomuhle bych bojoval také, protože to je stejnej šmejd jako Megaupload.
Pokud někdo má účet za který zaplatil a měl na něm svá díla a přišel o ně, ať se soudí s Megauploadem, který společně s těmito daty za které si někdo zaplatil, hostoval i data nelegální, věděl o tom a byl na to léta upozorňován. To je vše co ti k tomu můžu říct. Pokud Megaupload při objednávce nějakého jejich účtu neupozornil člověka "pozor u nás hostujeme i nelegální data a můžou nás kdykoli vypnout" tak je to opět podvod za který ale může zase Megaupload, ne FBI ani autoři o jejich práva jde. Není nikdo jinej na koho by se měli stížnosti sypat jen na Megaupload, ten měl řešit to, aby zmizel z Megauploadu nelegální obsah, jako to udělal Rapid a ne se chechtat a opájet se dokonalostí , ná nás nemůžete mi nic my jen poskytujeme prostor.
To že si stáhneš hudbu v mp3 kterou nechceš složitě nosit na zakoupeném CD je ok protože záložní kopie si dělaj jak chceš, ale neprodávej, neposkytuj ty záložní kopie dál a je to. Postupy a směrnice na tohle všechno jsou jsou v zákonech které Megaupload prostě porušil a lidem co si u něj platili účet o tom že je porušuje vědomě lhal.
Když budeš mít obchod s masem a v rohu budeš prodávat kokain, myslíš že ti snad policie zavře jenom ten roh kde byl ten kokain ?
Za pár let co se warez tak moc rozjel a každej kdo má komp s netem z něj tahá kde co se situace hrozně změnila a já prostě chápu všechny kdo něco tvoří a je aby to mohli tvořit dál potřebují na to prostředky, jenže když místo prostředků jim někdo jejich produkt ukradne a nemají z něj nic, nemohou tvořit dál i kdyby chtěli. Tolik firem který dávali light verze svého softu zdarma a za peníze z profi placených verzí financovali další vývoj. Dnes se na to ani nevys. když jim profi soft dva dny po vydání někdo šlohne a šíří jej zdarma přes Megaupload dál. Jednou se stane to, že ty firmy se na to vybodnou úplně a nebude už co sdílet a pak budou možná všichni spokojení.
Jako příklad ti uvedu skvělé nástroje ad fa Adobe, jejichj Master collection cs5 bych moc chtěl, je to špička v oboru a dříve byli light verze a omezené free varianty a mohl jsi toho s tím spoustu udělat a nemusel si kupovat za 25 tisíc celej balík, dneska je co prd leda a celej balík díky pirátům už nestojí 25 ale 55 protože firma musí zohlednit zisk ušlej přes pirátské kopie. A jak dlouho je to bude bavit vylepšovat a dělat nové nástroje atd?
Já prostě ty autory chápu, sám mám plnou skříň CD který tam prostě už jenom leží protože hudba je dávno stažená v mp3 řehrávači, taky mě sralo že musím dát 500 kč za Cher, ale tak chtěl jsem jí, vím že ona s toho nedostane ani 50% to mě sere dodneska a mohl jsem jít na Megaupload a za pár minut si tam to album stahnout, jenže když to tak udělá každej, bude Cher za pár let bydlet pod mostem v krabici od lednice.
-- 20. 01. 2012 16:28 --
lukasik píše:
@freez: mícháš tady jablka a hrušky dohromady.
Když někomu sebereš gauč už ho prostě nemůže dál využívat, ale když stáhneš film nic neukradneš, v podstatě je jen připravíš o část zisku
Nemíchám, je to stejný, kdybych pronajímal ten gauč já sám dostal bych nějaké peníze, ale protože pan megaupload mi na ten gauč za peníze nacpal haldu lídí kteří mi nic neplatí, platí jen jemu já ten zisk mám menší, proč bych to měl tolerovat. Copak se nějak pan Megaupload nějak zasloužil o ten gauč? koupil ho? ne jen inkasuje.