Martin Kovalčík píše:
Zdravím,
hledám VPS pro cca 10 wordpress webů (max. 2k uip denně) a u té příležitosti jsem narazil na jeden hosting konkurující cenově Wedosu (v podstatě další lowcost hosting). Co mě na celém projektu zaráží je, že jsem se o něm dozvěděl náhodou, nikde na internetu jsem o nich nenašel více informací. Dle webu to vypadá, že za nimi stojí firma a mají vlastní datacentrum, ale nikde jsem o nich nenašel zkušenosti jejich zákazníků.
Ceny ale mají slušné, s Wedosem srovnatelné. Co se mi líbí, že lze u VPS jde nastavit samostatně RAM, CPU, HDD. Nemusím kupovat tak jako u Wedosu VPS po blocích, kde třeba prostor nevyužiji.
Naopak mám obavu z jejich podpory, mají pracovní dobu jen od 8-16 a v případě problému v sobotu v noci mi odpoví nejdříve v pondělí.
Náš webhosting zvládne 10-15 tisíc návštěv za den (na WordPressu). Tak není potřeba jít za každou cenu do VPS.
Pokud jde o uvedenou firmu, tak kromě již zmíněné nonstop podpory můžete zvážit samozřejmě i další rozdíly. U nás máme garantovanou RAM a rychlé disky 15k otáček v RAID 10, což je nejrychlejší možné řešení. A zrovna disky jsou u VPS to nejproblematičtější místo. Naše řešení je cca o 120% dražší než řešení s pomalými disky... Ve výsledné ceně služby to dělá cca 40%... Snad jen na závěr pro zasmátí - začali svoje služby nabízet tím stylem, že nám okopírovali texty, včetně smluvních podmínek a podmínek soutěží (do slova a do písmenka :-) )...
Doporučil bych si vybrat nejprodávanější hosting v ČR a největšího provozovatele root VPS v ČR. Tím je bezpochyby WEDOS.