Ja mám s letákmi pozitívnu skúsenosť, no záleží od témy a lokality.
Najlepšie je prepagovať eshop so všeobceným sortimentom, alebo so širokým záberom, ako je napríklad Alza, alebo Mall. S tovarom pre mamičky je to trochu horšie, no stratégiu by som pravdepodne zvládol.
V prvom rade treba zistiť, kde je cieľová skupina.
Môžeš ísť do Brna alebo Prahy a hádzať to do schránok, ale koľko je v jednom vchode mamičiek, jedna, dve? a schránok 20, 30? To sa podľa mňa neoplatí.
Rozdávať to v nákupnom centre? A koľko je tam mamičiek, prípadne takých, čo hneď budú kukať eshop? To sa tiež neoplatí.
Ja mám dva návrhy. Prvý je, aby išla hora za Mohamedom, teda ísť na detské ihriská, do blízkosti škôlky (materskej školy) a podobne. V materskej škole im daj pár plyšákov, a letáky, nech to dajú všetkým deťom, mnoho z detí v škôle má totiž mladšieho súrodenca. Na detských ihriskách, v parkoch, alebo v bábkových divadlách (pre malé deti) máš priamo svoju cieľovku. A nech to neodmietnu, pribaľ k tomu cukrík alebo lízatko, ľudia budú mať prvú skúsenosť pozitívnu. Nesmieš im to ale nanútiť. Mamičky, ale aj babičky si to s radosťou zoberú a prečítajú.
Môžeš spraviť aj to, že mamičky oslovíš na dotazník, aby si zistil, čo chcú, o čo je záujem, čo im vadí a podobne. A keď to vyplnia, dáš im leták, kde bude na konci kód na zľavu, cca 5-10€, teda 100-200 kč.
Ak potrebuješ poradiť, kľudne mi napíš na
tomas@stonet.sk.