Volná diskuze

SonyFalko
WD Trader: N/A/5

Registrace: 01.03.2015
Zdravím.

Chtěl by jsem se zeptat, jestli existují někde, třeba i v zahraničí nějaké foto aukce, kde by bylo možné prodat digitalní fotku s autorskými právy a neomezeným využitím například za 1000 Kč.

Nebo jestli existuje fotobanka, která by vám takovou fotografii přímo odkoupila např. za 1000 Kč.

Proč se na to ptám?

Jde mi o to, že my přijde příliš zdlouhavé nahrávat na různé fotobanky fotografie a pak čekat, až se vám začnou prodávat po pár haléřích. Nemluvě o tom, že nemáte vůbec přehled co s těmi fotografiemi dělají a jestli si je někdo už nestáhl zdarma atd.

Například jsem na fotobanky nahral několik desítek fotografii a nic jsem v podstatě nevydělal. Prodal jsem jednu fotku 2 x asi za 20 Kč a to už mi tam ty fotky visí něco přes rok.

Abych tedy nemusel čekat, až se má fotografie začne prodávat po pár haléřích, tak hledám způsob (aukci, fotobanku), jak ji prodat i s autorskými právy a neomezenou možnosti užívaní třeba za těch 1000 Kč.

Budu velmi rád za vaše nápady.

Děkuji.

StanikKolarik
WD Trader: 5/5

Registrace: 06.04.2015
umí to 500px a asi i alamy
shutterstock nato má taky speciálku
getty images/profimedia by pro tebe byly jako dělané ale ty budeš zajímat až fotek s takovým potenciálem budeš schopný dovalit 10-20týdně

tak jestli máš prodeje za 20kč, tak si můžeš pískat
většina z nás se nedostane přes 10,-

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Registrace: 08.08.2012
Spíš foť pro někoho, bude to cenově zajímavější. Jde také o to, zda mají ty tvoje fotky kvalitu a využití.
Provozuji www.FreeBit.cz nejen o smartphonech. Fandím iPhone 12 a Apple obecně.
 Jak si vytvořit papírovou peněženku na Bitcoin

StanikKolarik

Kohy píše:
Spíš foť pro někoho, bude to cenově zajímavější. Jde také o to, zda mají ty tvoje fotky kvalitu a využití.

je vidět že nejsi "insider". Bohužel fotit pro někoho je nejvyšší meta které jde dosáhnout. A nejvyšší je proto, že se tam prakticky nejde dostat kdo fotky potřebuje, tak už někoho na focení má. A pokud ten někdo neodvádí dobrou práci, tak se mu stejně nic nestane protože "to stačí"... Takže ikdyž nabízím 3x lepší práci za stejnou dobu a poloviční cenu, tak oni nemají potřebu měnit to co mají.
No a druhá věc je že když už si tě někdo vezme abys pro ně fotil, tak ti rovnou řekne že to děláš zadarmo.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Registrace: 08.08.2012
Musíš svou práci promovat tak, aby byla TOP. Jako Jobs, lidi prakticky neví co chtějí, musíš jim ukázat to, že chtějí právě to, co nabízíš.
Provozuji www.FreeBit.cz nejen o smartphonech. Fandím iPhone 12 a Apple obecně.
 Jak si vytvořit papírovou peněženku na Bitcoin

StanikKolarik

Kohy: věř mi, že ti z praxe můžu říct že kvalita je to poslední co někoho zajímá

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se