Prošel jsem si stránky magazínu, řadu článků a měl bych k tomu několik postřehů. Úplně na začátek se zastavím u toho jaký je smysl a celkové poslání magazínu SMAG? Chápu, že se zaměřujete na publikování sportovních článků, ale spíše to beru z jiného hlediska a to z pozice nového čtenáře. Jaké jsou hlavní důvody toho, proč bych si měl magazín SMAG zařadit do oblíbených a odebírat nové články přes RSS nebo sociální sítě? V čem mi magazín SMAG nabídne přidanou hodnotu oproti desítkám, či stovkám dalších tematicky zaměřených magazínů?
Osobně se ze sportu nejvíce zajímám o hokej a pro aktuální informace navštěvuji danou sportovní rubriku na iDNESu. A proč zrovna iDNES? Je to z toho důvodu, že mám zde možnost sledovat online přenosy v psané formě, pokud přenos nestihnu, vím že se k němu mohu vrátit i druhý den, případně si přečíst shrnutí zápasu, prohlédnou fotogalerii a nebo krátký sestřih nejlepších momentů zápasu. Jakmile se odehrajou všechny zápasy daného kola, vím, že na konci článku bude k aktuální přehledná tabulka s umístěním jednotlivých týmů. Stejně rychle si mohu projít hráčský kádr jednotlivých týmů, který mají rovněž do detailu zpracovaný. Zkrátka všechny důležité informace jsou zde uvedené jasně, stručně a přehledně. A to jako čtenář velmi oceňuji a proto tam chodím pro nové informace.
Když se však podívám na stránky SMAGu, nevidím zde žádný extra bonus, kvůli kterému bych měl zanevřít na iDNES a chodit na stránky vašeho magazínu pro aktuální informace. Například v sekci Hokej mi tu docela schází aktuální tabulka, tedy jak si vedou jednotlivé týmy, podobně i v článcích (preview X kola atd.) Fotky mi připadají spíše ilustrační a video obsah jsem aspoň u vybraných článků nenalezl žádný.
V tomhle směru si proto myslím, že jedinou možností jak magazín pozvednout je skrze kompletní proměnu celkové strategie. Tedy nevytvářet "něco" , co už tady existuje v dalších stovkách případů, ale odlišit se od dalších magazínů, třeba jinou formou obsahu? Ano, text je základ, ale co třeba obsah zpracovat vizuálně (například infografiky) a nebo návštěvníkům umožnit si přehrát / stáhnout shrnutí zápasů ve formě audio stopy? Kolik sportovních magazínů nabízí sestřih hlavních zpráv ve formě audia? Nevím zatím o žádném.