Dobré ráno!
Řeším následující problém. Vlastním webovou stránku s databází lezeckých stěn. Viz
http://www.lezeckestenyvcr.cz/. Web je momentálně plně hotový, pouze by potřeboval nějaké drobné úpravy pro jednodušší obsluhu ale to počká. Kvůli velice omezenému počtu lidí, kteří lezecké stěny hledají, se na web dostane měsíčně 1500 lidí. Vím, že kdo se tam dostane tak zde najde co hledá. Na webu je téměr od začátku nasazený Adsence, ale s touto návštěvností je to o ničem. Web nebyl primárně určený pro výdělek, ale vložil jsem do toho hodně svého času a proto řeším otázku
Co dál?Napadlo mě několik variant a rád bych slyšel názor zkušenějších. Jednou z možností je udělat aplikaci pro telefony (prvně asi android), aby se k mapovým podkladům dostali turisté. Především ve velkých městech jich je dost a místní vědí kam jít lézt nebo kde se zeptat. Mám ale obavy, že napsat takovou to aplikaci + zařídit nějakou její propagaci atd bude dost nákladné.
Dalším a podle mě levnějším a na osahání cílové skupiny lepším řešením by bylo udělat stránky v angličtině. Zde ale řeším, jestli na původní web přidat anglickou jazykovou mutaci nebo udělat menší web na nové doméně, který by tahal informace a odkazoval na ten původní. Nevím jestli by zde byla výhodnější .CZ nebo .COM?
Napadlo mě zápis na webu zpoplatnit ale zde se obávám, že web nemá takovou prestiž, aby to někoho zajímalo.
Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den!