Můj názor je, že jak se v ČR drží Seznam včetně mailu @seznam.cz, stejně tak se lidi budou držet drtivě .cz domén i nadále. S naší náturou nevidím v těhle doménách absolutně žádnou hodnotu...
jsem přesvědčen, že právě např. sperky.top nebo ty parfemy.top se chytnou snadno. A jak tu byl zmíněn Seznam.cz, tam je doména úplně jedno, stačí se objevit ve fulltextu a lidi klikají.
Mimochodem, na jednu z těch jmenovaných .top domén mám nabídku na nižší desetitisíce, ale jsem rozhodnut za málo neprodat.
Semilk: Já neřekl, že ti na ty weby nikdo nepřijde :-) já říkám, že Češi milujou své .cz domény a z hlediska zapamatovatelnosti a propagace to podle mě ještě nějakou dobu nebude nejšťastnější řešení.
Takže můj názor je, pokud ti nestačí desetitisíce, podržet a počkat na vývoj situace .blablabla domén :-)
Já osobně taky moc nTLD nevěřím, ale třeba Amazon ano a není sám. Nekupují se ale domény jako .top, .red atd. Ale takové, které dobře znějí a dávají smysl. Což u českých slov v kombinaci s nTLD moc nejde.