Loni jsem měl svatbu. Fotil nás Korč
http://www.korc.cz/ Pár postřehů od něho. Ve Frýdku-Místku kde jsem bydlel je pojem a ikona. 1. je to jeho stylem bohémského života
2. dovede lidi rozesmát zaujmout pro focení, takže má opravdu přirozené fotky, my jsme se při focení s manželkou smáli nonstop
Z toho plyne fotograf si musí vybudovat značku osobní brand, aby si mohl říct o cenu. Když toto zvládne, tak dokáže brand budovat v čemkoliv, takže i tato dovednost se Ti může hodit i kdyby jsi nefotil.
Sám Korč mi řekl. V poslední době fotím hlavně svatby, je to sice náročné, ale při tom se dobře najím a napiju... je to další benefit :) Samozřejmě fotí i děti, politiky atd... ale hlavní gro má svatby. Při nich jak říká nic extra neexperimentuje a drží se vyzkoušených osvědčených metod. Proto Ti možná přijde, že některé portfolia jsou podobné a bez invence. Jenže lidé si fotografa vybírají podle určitého rukopisu a je myslím si že svatebčanům je finálně jedno, že ony svatební fotky vypadají +- podobně, jak jiné svatební fotky od stejného fotografa, hlavně že jsou jejich svatební fotky vyvedené. Když si kupuješ obraz od Picasa tak taky kupuješ obraz malovaný stejným stylem a nevyčítáš autorovi, že nektreslí jak romatnický malíř.