Dobrý den,
je mi 17 let a před pár měsíci jsem se začal zajímat o to, jak vidím peníze - začal jsem se vzdělávat, co se týče podnikání a financí. Stále mi ale hlavou vrtá jedna otázka - kam investovat ? ( za pár měsíců mi bude 18)
Tento rok mám slušnou brigádu - ne, že bych neměl i minulý, jen jsem si peníze naspořil a pak utratil a to nechci - jak jsem začal studovat, dozvěděl jsem se, že je příhodné investovat, Bohužel nevím kam, po výplatě budu mít cca 5.000,- vím, že to není moc a většina z vás nad tím mávne rukou, ale jaký je nejoptimálnější způsob rozmnožení těchto peněz ? :) Nějaké tipy?
Přemýšlel jsem buď´o koupi již zařízených webowek nebo vlastní domény s tím, že nápad mám, ale chybí mi webová zručnost - to, jak tvořit web se učím až teď.
Dále jsem přemýšlel o investování do zlata, protože peníze svojí hodnotu mění, ale zlato je záruka udržení naspořeného a pozdější prodej za vyšší cenu.
Dále jsem uvažoval o koupi rented refferalů na NeoBuxu atp., prý se to už při 50+ vyplatí.
Dále potom, přes makléře zkusit burzu, ale to je prý hodně rizikové a neumím v tom ještě pořádně chodit. Nebo snad akcie nějakých společností ?
Musím říct, že ta doména a vlastní web mě láká nejvíce, už mám i nápad, jen je prý těžké je vytvořit, když neznáte CSS, PhP atp.
Díky moc! Doufám, že to není zmatené, píšu sem poprvé v životě :)