1) Kde parkovat - jaké jsou možnosti, které umožní dobrou monetizaci - dočetl jsem se o pár serverech, ale trh se určitě vyvíjí a nevím jak to vypadá v dnešní době
Sedo - šlo to dobře, před pár (už hodně) lety jsem dostal za český trafik ban.
Namedrive - jednu dobu mi fakt dělala tato společnost radost. Najednou klesl výdělek na 1/10 u českého adult trafiku a byl konec :/ Ale i tak jej občas používám.
Bodis - tam mám momentálně většinu, ale zlaté časy kdy jsme parkoval desítky domén jsou pryč. Zůstalo mi tam pár kousků co si na sebe navzájem vydělá.
2) Pokud budu parkovat u sebe, tak jak doménu monetizovat - respektive jakou reklamu na doménu vložit, slyšel jsem, že s google adsence jsou problémy, ale osobně se mě to líbí asi nejvíc - přemýšlel jsem, jestli by se problém vyřešit např. přidáním krátkého originálního textu.
AdSense je na tohle škoda. Miniweb/MFA se dá jen na něco. Překlepovky jsou celkem o ničem. Lidi pochopí že jsou blbě. Takže je musím umlátit reklamama :)
3) Má smysl řešit monetizaci např. sběrným webem s nějakým obsahem, který bude moct mít nasazený adsence a z ostatních domén se bude automaticky redirectovat? - jaké vidíte nevýhody takovéhoto využití zaparkovaných domén?
Dostaneš za to ban. Pokud máš domény s trafikem tak to rovnou parkuj u bodis/namedrive. Překlepovky ale potřebují opravdu hodně návštěvnosti. Type in (to co lidi vyťukají) se na druhou stranu dají monetizovat celkem dobře. Tam jde využít všechno.
4) Jak je na tom třeba S-Partner, E-Target atd...
Sklik není špatný. Někteří lidi dokonce tvrdí, že na půjčky předežene AdSense. Já ho momentálně testuju na pár webech. Jinak úspěšně nasazený na webu o World of Warcraft, kde byla spousta slangu a anglicizmů a AdSense tak zobrazoval prázdné plochy.
eTarget byla tragédie, to už se vyplatí i AdSense bez kliků, kde občas dostaneš pár drobáků za imprese.
5) Pokud máte někdo zkušenosti a chtěl by jste se podělit, rád si vyslechnu vaše story/zkušenosti
Spousta mých zkušeností najdeš na mé 404M.com. Je pravda že o parkování jsou tam články už trochu starší. Doménám se stále ale ještě věnuju :)