Ahoj,
po dlouhém týdnu googlení a několika desítkách neúspěšných pokusů prosím o radu s přeinstalací OS X.
Dostal se ke mě starší MacBook Air (2x 1,7 GHz, 4 GB RAM, víc nevím), dodávaný s instalačním DVD OS X verze 10.5.5
Tu verzi 10.5.5 nainstaluju bez problému přes síťovou instalaci (ten mac nená dvd mechaniku) .
Problém je, že na tom dvd dení česká verze systému, jen německy, polsky a anglicky. Chci jakýmkoliv způsobem dostat do toho nějaký systém v češtině.
Bohužel ten malej krám odmíná nabootovat z čehokoli jiného, než právě z toho původního DVD (10.5.5)
Zkoušel jsem obrazy 10.5.8, 10.7, 10.8, 10.9.1 ... Nic. Vytvořím bootovací flashku podle hromady návodů na netu, ale ten mac ji při startu (držím alt) vůbec nenajde a ukáže se vždy jen boot z disku, nebo ze sítě. Jakmile použiju k té aplikaci na instalaci po síti jinou verzi systému (dmg obraz vypálený v ultra iso), tak to nenajde, prostě jako by byla mechanika prázdná.
Když si ten obraz hodím na toho maca, po připojení se ukáže ikonka "Instalace OS X Lion", ale červená, nejde to spustit s hláškou že nemůžu použít tuto verzi...
Flashky jsem zkoušel dělat v transmac na windows i přímo v osx pomocí obnovení v tom diskovém nástroji.
Už fakt nevím co s tím, chci aby to mluvilo česky, než to rozbiju velkým kladivem :)