Je to 4250,- měsíčně, zároveň ale přijdeš o podporu, stát za tebe ale bude platit zdravotní. Když to přešvihneš, seberou ti i to zdravotní. Jo a musí to být jen na smlouvu či na DPP. Jinými slovy se to v praxi téměř nevyplatí, to co vyděláš ti seberou.
Navazuju podobnou otazkou. Kdyz chci "zamestnat" nekoho na DPP nebo DPC jaký to bude mít dopad na mě nebo jaké vyhoy mi to může přinest (odpocet dane apod.) - řeším ted nekolik tiparu, kterí maji chut na privydelek.
No výhody pro tebe žádné, jen starosti :-D Ovšem hodně záleží na tom kolik jim budeš vyplácet a jestli za ně budeš muset odvádět srážkovou daň, a další administrativní hovadiny spojené s DPP a DPC.
freez píše: No výhody pro tebe žádné, jen starosti :-D Ovšem hodně záleží na tom kolik jim budeš vyplácet a jestli za ně budeš muset odvádět srážkovou daň, a další administrativní hovadiny spojené s DPP a DPC.
Asi se v ponděli optám učetní. Jsem linej tyhle věci hledat. Každopádně nějak tyhle tipaře zlegalizovat musim, když už jim vyplácim.
Jsou tam nějaký rozhodný částky, účetní by to měla vědět přesně. On je to pak docela opruz i pro ty lidi co na DPP dělaj, musí se to trochu hlídat a na konci roku drobet oběhávat.