Zdarec, najde se tu někdo kdo pravidelně pije maté? Já jsem na maté přesedlal od energeťáků, osobně piju energetické maté...
CBSé Energia
CBSé Energia s guaranou, to je supernálož dvou životabudičů v jednom balení. Spojením maté a guarany vzniká něco, co lze jen těžko popsat. Velice silný efekt s bleskovým nástupem a dlouhotrvajícím účinkem. Pokud potřebujete vzpruhu a celou noc nespat, našli jste řešení!!
Skvěle chutná a navíc nakopne 300x víc, než nějaký energeťák...
Pro ty, co maté neznaj:
Maté je "čaj" z jižní ameriky, hlavně Paraguay a Argentina, kterej se tam pije jako tady kafe, snad i ještě víc... Má vysokej obsah mateinu, což je chemicky stejná látka jako kofein, ale díky jiným vazbám má na organismus jinej účinek. Vědci se furt hádaj jestli to je kofein nebo neni, pravdu nezná snad nikdo, ale stačí si to vyzkoušet na sobě. Matein oproti kofeinu z kávy má delší účinek asi 3-6 hodin (káva asi 1-2 hodiny stejně jako syntetickej kofein v energeťácích). Nástup bych hodnotil jako překvapivě rychlej, asi jako u kafe, což se zase o zeleným čaji (tein, účinek 3-8 hodin) říct nedá. Pokud si pamatujete na moje starší téma o kofeinu, tak můžu z dlouhodobýho pozorování jasně říct, že maté vede se značným náskokem! Jde tedy o hodně zajímavej životabudič pro ty, kterým kafe buď nechutná (můj případ) nebo nestačí. Maté až na vyjímky se nepraží, proto neobsahuje zdaleka tolik polyaromatických uhlovodíků jako pražený kafe. A polyaromatický uhlovodíky jsou silný karcinogen (řečeno česky prostě způsobují rakovinu).