Konečně se začínáme bavit inteligentně a k věci. :-)
stephan píše:
Klidne at se na Webdealu zavede filtr nebo kategorie. Mne je to jedno, protoze zatim zakazky nevyhledavam. Ale stejne to tvuj problem pravdepodobne nevyresi, protoze tobe jde hlavne o poptavky na Webtrhu. Nebudem si nic nalhavat, Webdeal nema tak velkou clenskou zakladnu a uz vubec ne takove mnozstiv poptavajicich. Se zmenou do budoucna moc nepocitam, protoze forum stagnuje. Sice se vyviji doplnkove sluzby, ale pocet aktivnich clenu zustava cca na stejne hodnote. Ba naopak se nekteri prestavaji zapojovat do diskuze i obchodu.
Souhlasím s tebou, v tomto máš naprostou pravdu. Já to zde navrhl proto, že by se tím WD snad mohl stát zajímavějším a pro inzerenty lákavějším. Kdoví.
stephan píše:
Mozna by Webdeal nabizel lepsi technicke reseni nez ma Webtrh, ale k cemu je technicke reseni bez uzivatelu? A tahle drobnustka rozhodne nezpusobi nahly priliv uzivatelu na Webdeal.
WebDeal je konkurence schopné fórum, ale nemá tu základnu, kterou nikdy mít nebude. Může ale působit jako vhodná alternativa, a pak je každá lepší funkce dobrá. Toto může být jedna z nich. Lepším filtrováním neuděláš lepší fórum, ale jedná se o tak malou úpravu, že by ji byla škoda neudělat. A proč se nezlepšovat, Otakar určitě chce růst.
stephan píše:
Navic je to pouha spekulace, ze by slo o lepsi reseni. Pokud se na to kouknu z pohledu poptavajiciho, tak je pro me lepsi, kdyz existuje pouze 1 kategorie. Proc? Protoze moji poptavku uvidi vice lidi a mozna zaujme nekoho natolik, ze se rozhodne se mnou spolupracovat zadarmo/za referenci, ackoliv by se v pripade filtru/2 kategorii na moji poptavku ani nekoukl..
To je pravda a psal jsem to hned na začátku, že to prostě poptávajícím uškodí. Jenomže... nevím no. Tady jsme na podnikatelském trhu a měli bychom tedy upřednostňovat zakázky, kde jde o peníze. O tom podnikání je, ne? Nevím, každopádně toto je hodně diskutabilní a třeba se v názorech rozjedeme. Proto jsem navrhoval jen rozdělení, ne smazání. Rozdělením uškodíš trochu, smazáním hodně.
stephan píše:
Na druhou stranu chapu tvoje rozhorceni, ze se jako podnikatel/agentura musis prohrabavat vsemi poptavkami a stoji te to vice usili.
Už jsem se bál, že ne. :-)
stephan píše:
Moje citaty by se daly povazovat za konkurencni vyhodu oproti webtrhu :) Ale kdyz ti moje rady nevyhovuji, tak se neda nic delat. Vsak ty jednou na to prijdes, ze by ses mel zamerit napr. na statni zakazky.
Takze na zaver. Klidne at se na WD zavede filtr/kategorie, jsem urcite pro. Jirka bude spokojeny, ze se vyslysela jeho zadost, ale problem mu to stejne nevyresi, protoze mu jde hlavne o poptavky z webtrhu (nebo se pletu?).
Stále nechápu smysl státních zakázek v této diskuze, je to naprosto mimo.
Jirka spokojen nebude, pouze zde položil námět na možné vylepšení fóra. Jirkovi to může být úplně někde jinde, protože na WT ani WD jeho podnikání nezávisí. Tato sekce zde je od toho, aby se zde diskutovalo o možných lepších řešeních, ale pokud to bude stylem, že je to jen k autorově radosti, tak se daleko nedostaneme. Problém to možná zcela nevyřeší (to nevyřeší nic, asi ani zpoplatnění vkládání poptávek), ale může k řešení pomoci.