Dnes jsem se musel zase trochu vytočit, tak jsem si řekl, že se podělím. Budu mluvit obecně o jednom z PPP systémů a o několika webech. Ze všech stran je pořád slyšet, aby se budovaly kvalitní blogy, ty by měly být tématicky zaměřeny, neměly by v nich převažovat PR články, reklamy, měly by být návštěvníkům užitečné, přínosné, inspirativní a informativní... Někdo třeba takové stránky buduje, ale ouha při schvalování jsou weby smazány, do systému nejsou vpuštěny. No dobře, dá se to chápat, weby totiž nesplňují třeba jednu z několika přesně vymezených vstupních podmínek, sice nesmyslných, ale budiž, taková jsou pravidla a někde hranice být musí, nebo by alespoň měla.
Ale pozor, najednou při surfování na internetu narazím na blog, pro který jsem shodou náhod dlouho psal. Už tenkrát to byl čistě PR web made for PPP, objevovaly se na něm pouze placené články reklamního charakteru. Ještě navíc to byl blog všeobecný, tedy všechno a nic. Potom blog upadl, mnoho týdnů se na něm nic nedělo. A najednou začal psát, jak jsem si teď všiml, ve velkém stylu. Jeden placený článek za druhým, opět zase všeobecného zaměření. Řekl jsem si, že by se blog zlepšil, podíval jsem se na informace o něm (PR, SR, AlexaRank...) a docela mě překvapilo, byl na tom mnohem mnohem hůře, než další weby, které nejsou schvalovány. Pouze změnil majitele. Z charakteru článků lze vyčíst, že je blog zařazen v daném PPP systému. To je tedy ale zajímavé, že pravidla neplatí stejně pro všechny.
Aby mi někdo nevyčetl, o čem že mluvím, tak mám na mysli systém Placla. Osobně si myslím, že je pro inzerenty vůbec tou nejhorší volbou. Proč? Když jsou jim nabízeny blogy ve stylu nic jiného než PR tak to mluví za vše... Nechápu ty lidi, kteří tam vloží svou poptávku. Pro blogery může být slušným výdělečným přilepšením, pokud se tam tedy blog dostane.
Nejde jen o moje weby, které nebyly schváleny a po tomto odvážném příspěvku počítám už ani nikdy schváleny nebudou, ale bohužel mám známé, kteří to vidí stejně. V žádném případě se u Placly nejedná o objektivní schvalování a asi nejen schvalování. Dnes se dokonce z Placly ani neobtěžovali url webu zobrazit a na web se podívat, jak jsem zjistil ze statistiky přístupů. Prostě předpokládám hromadně bylo smazáno zhruba třicet webů (během krátkého časového úseku)
Proč si stěžuji a nejdu ke konkurenci? Tak třeba proto, že Placla má stále nejvíce poptávek. Je mezi inzerenty stále populární, má jméno. Jdou tam už jen proto, vůbec neporovnávají (alespoň někteří). Nejsem momentálně podnikatel, takže i když jsem zařazen i v systému KUPčlánek, budu mít problémy s výplatou, hodlám si to potom nějak pořešit, nebo případně uvažuji i o ŽL, KUPčlánek je rozhodně lepší volba i když s menší mírou poptávky (zatím). Schvalování webů je u KUPčlánek seriózní, samozřejmě i zde se najdou chyby z mého pohledu. Dalšími systémy jsou WebPost a PayPost, tady se mi zdá, že je hodně malá poptávka jak z toho, co můžu sám pozorovat, tak i co mi říkali známí. Předpokládám však, že se zájem zvýší. Co se týká schvalování u WebPost a PayPost, tak pravidla jsou nastolena z mých zkušeností pro všechny stejně a dodržují se.
Závěr je tedy takový, že nevím, co si mám o Placle myslet.