Zdravím vás dámy a pánové
opět přicházím s věcným a tuze důležitým dotazem :D
Je možné inzerovat stránku (kde je nasazen AdSense) v ppc programech (Facebook, Sklik, mClick ...) ? Dle pravidel AdSense jsem usoudil, že to povolené není.
Viz. je zakázáno:
Využívat služby třetích stran, které generují kliknutí nebo zobrazení, jako jsou programy nabízející peníze za klikání nebo za procházení, programy na automatické procházení nebo výměnu prokliků.
U analýzy konkurence jsem si však všiml, že to aplikují zcela běžně. Udělají laciný půjčkový web a nasadí AdSense. Následně web začnou propagovat v daných ppc systémech a vydělávají formou tzv. arbitráže. Klik na mClinku se dá koupit již od 2 Kč, přičemž se dá na AdSense "prodat" až za cca 15-20 Kč (půjčky - úvěry). Při správném rozložení reklamy se dá dosáhnout až na 50% konverzní poměr.
Udivuje mne, že to AdSense neřeší i přes to, že takovéto stránky fungují již déle jak rok.
Osobně proti tomuto způsobu podnikání nic nemám, jen mne to čistě zajímá. Sám jsem se arbitrážím věnoval a 3 měsíce se z toho sypaly opravdu hezké peníze (až 3000 Kč čistého příjmu denně), pak se to však Seznamu (Sklik) přestalo líbit a dal mi nůž na krk :D