Algoritmy pro výpočet SR mi připadnou dost divné. Mám čtyři weby s naprosto rozdílným přístupem (rozdílnost v počtu publikovaných článků, typech článků, stáří webů, propagaci webů, řešení zpětných odkazů, četnosti vydávání článků, zaměření článků,...) a v tuto chvíli mají naprosto stejné ranky (až teda na jeden, který se ale také na 90% ustálí na stejném SR). Připadne mi to zvláštní, protože třeba jeden web má x zpětných odkazů a má stejné výsledky SR, jako ten web, který nemá žádný odkaz. Dále potom u jednoho webu dělám velkou propagaci (diskuzní fóra, linkbuilding) a má stejné SR jako web, který nemá naprosto žádnou propagaci. Návštěvnost je pochopitelně větší u vyšší propagace, ale třeba indexace, přístupy z google nebo seznamu, jsou úplně stejné. Tak teď nevím, jestli má cenu měnit, nakupovat zpětné odkazy, dělat x hodin práce v budování odkazů, když jsou výsledky těchto prací v podstatě nulové. Jsou to nové weby, takže uvidím, jak dopadne první udělování PR, které se co nevidět zřejmě chystá , třeba tam bude jiný přístup :D
Jen bych chtěl říct, že ranky sleduji hlavně proto, že chci weby nasadit do PPP systémů. Jak to tak vidím, tak to taky bude docela oříšek. Nemůžu si odpustit rýpnutí, ale některé weby do nejstaršího PPP systému nemůžu vpustit, prý nesplňují vstupní podmínky, je ale zajímavé, že z vlastní zkušenosti vím, že určité procento webů, které tam teď jsou nesplňují vstupní podmínky dejme tomu z 80%, moje weby třeba jen z 10%. Trochu zvláštní tedy... Je zvláštní, že weby, které mají díky svému zaměření největší pravděpodobnost PR článků nejsou vpuštěny a weby, které mají stejné vstupní požadavky, ale jsou z oblasti, kde je minimální přísun PR jsou bez problémů vpuštěny. Nevím proč mám dojem, že je to tak trochu neobjektivní... Naštěstí máme další PPP systémy, i když podle mě s menšími poptávkami, časem se třeba začne blýskat na lepší časy :D