Alex655321 píše:
Zdravím diskutující. Doufám, že s tímto příspěvkem jsem zde správně. Narazil jsem na stránky hotandnot.cz nebo l-vuitton.cz a s nimi prolinkovaný balík dalších stránek. Není mi ale jasné, proč si s tím někdo dal tu práci? Je to balík na sebe odkazujících stránek, ale všechno jsou to buď interní odkazy a pokud se jedná o externí odkaz, vede zase na podobnou stránku hrajicí si na pseudoblog facebooku atp.
Chápal bych, k čemu to všechno slouží, pokud by to byla např. doorway page nebo kdyby ty stránky poškozovaly zmíněné služby (pomlouvačné texty ap. - v případě FB nebo značky Louis Vuitton je i toto poněkud nesmyslné). K čemu je ale tohle? Všechno se tváří jako dobře míněné rady nebo jakožerecenze. Vytváří si tím někdo půdu pro (??? doplňte prosím)?
Éru MFA webov si zrejme nezažil, inak by si zrejme vedel, že ide o parazitovanie na značke. Podobné weby využívajú vysokú hľadanosť známich značiek a ťažia z nej prostredníctvom Adsense. Podobné kúsky zarábajú aj desiatky € denne (uvedený web možno zrovna nie, ale existuje xy podobných webov založených na rovnakom koncepte a spôsobe monetizácie).