Tak jsem si tu pročetl novou diskuzi a přidám nějaké své postřehy z toho, co jsem četl a taky z volební komise :)).
Prezident jako takový má náhodou velkou moc, není pravda, že je to jenom loutka. Už jenom např. takové udělování milostí, vše máte pěkně přehledně tady (a mně to jako málo vážně nepřipadá na jednoho člověka, je podle mě dobře, že toho víc nemůže):
http://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/prav ... enta.shtml . Kromě toho prezident může národ k něčemu vyburcovat, něco veřejně říkat a lidi k něčemu nabádat. Reprezentuje a je vidět...
A nějaké své názory... Co se týče toho Fishera. Jasné, byl v KSČ a dokonce se za to omlouvá a říká, že to byla velká chyba. Ok, beru to a je to fajn, že to říká. Každý z nás dělá nějaké chyby. Ovšem dle mého názoru není dobrý, aby takový člověk byl prezident. Co se týče Zemana, tak ten je určitě nejlepší rétorik ze všech, je taky často dost vtipnej...
Ale to je jako důvod ho volit na prezidenta? To mi přijde dost málo... Jak psal freez třeba ohledně toho kouření a podpory kouření, to si myslíte, že je správný? V KSČ byl navíc dřív taky, potom v X dalších stranách. Viděli jste, kdo mu dává peníze na kampaň? Nechápu, že ho lidí tak chtějí... Já se často zasměju, je dobrej v mluvení a ze všeho se vykroutí, ale prezident?
Nevím, jak Vy ostatní. Ale já nechci volit "menší zlo". Já bych rád volil dobro, o kterém jsem přesvědčenej. Minimálně teď v prvním kole. A přál bych si tam člověka, který je morálně čistý, nemá za sebou korupční aféry, nemá KSČ minulost a peníze nedostává od neprůhledných miliardářů, kteří pochybně zbohatli. A taky nežadoní o podporu KSČM. Proto volím TF (Roithová je na tom velmi podobně, ale jde zvolit jen jednu). Zkrátka tímto jsem si jednoduše vyčlenil lidi, které rozhodně NE (Zeman, Fisher, Dientsbier a Bobošíková). No a z těch zbylých jsem si vybral mému srdci a myšlení nejbližší. Jinak ostatní považuji taky za slušné.
A jinak mě dnes taky překvapila velká účast. V našem městečku jenom za dnešek už bylo 50% voličů, to je hodně pěkný. Když vezmu v potaz, že minule do zastupitelstva bylo jen 42% celkově. Zítra je navíc další den a přijdou další. Z toho mám docela radost, že tam ty lidi chodí. Je tam i docela sranda. Třeba prej: "Dejte mi to znova ty kandidáty v nové obálce, stará mi toho mýho schválně vyhodila, si to sní ještě vyřídím :D" Tak uvidíme, jak to dopadne :).