freez píše:
Tak 4násobek ročního zisku je sice akceptovatelný, ale určitě ne tady. Na lepší prodeje banerové reklamy nemáš potřebnou návštěvnost. Téma Čtyřkolek je dost specifické a nedá se to monetizovat jen tak. Pokud web vydělá 25 tisíc na reklamě za rok, je to na tuhle návštěvnost poměrně dobrý. Kolik je tam ve fóru aktivních lidí, co chodí každý den a dala by se na nich budovat komunita? Tam by třeba ještě potenciál byl, i když se mi zdá, že boom čtyřkolek už je trochu za náma a nevím jestli dokážeš na web dostat víc lidí, proto se mi zdá cena hodně vysoká.
Forum je plonkový, jestli tam dohromady debatuje 10 lidí, tak je to moc. My máme vcelku silnou konkurenci v podobě quadmania.cz, která tu je už asi 4 roky a její denní návštěvnost je kolem 4500 lidí. Koukni na toplist tohodle webu a budeš vědět, co jim tam dělá největší návštěvnost.
-- 07. 01. 2013 13:31 --
stephan píše:
Nerozumis programovani, nerozumis grafice a nerozumis ani reklame, tak proc vubec uvazujes o koupi webu za 100 tisic? Psal jsem ti to uz na webtrhu, registruj si domenu, nainstaluj wordpress a zacni psat. Design neres, prvne napis nejakych 50 clanku. Mezitim si neco nastuduj o moznostech monetizace a az se ti web trochu rozjede, tak tam vloz reklamni prvky.
Platit 100 tisic za web, ktery vydela 25 tis/rok (navic ma nizkou navstevnost a nekvalitni design), je proste nesmysl. Pokud mas penize, tak za 100 tisic udelas mnohokrat lepsi magazin.
Za 10 tisic ti nekdo udela design a pripravi ti magazin tak, ze budes pouze vkladat clanky a o nic se nebudes muset starat. Zbyde ti 90 tisic na tvorbu obsahu a propagaci. Najdes si spolupracovniky na pomoc a uz to jede. Mas 2 moznosti - najit si je sam a nebo platit agenturam za zprostredkovani. I u agentur se dostanes na cenu max. 200 kc za normostranu. Pokud budes kazdy den pridavat 1 clanek, tak za par mesicu mas stejne obsahly magazin jako ten, ktery chces koupit.
Já vím, teprve se do všeho dostávám, tak proto se ptám vás, kteří v programování, grafice, atd. mají víc zkušeností. Ale vrtá mi hlavou, v čem jsem horší, než quadmania.cz, která má denní návštěvnost 4500 lidí, když obsah špatný nemáme. Teda aspoň myslím :(