Tak já bych se k tomu taky přiklonil, je fajn vědět už při čtení nabídky jak na tom dotyčný je s fakturací.
Co se týká paušálů, tak ty nejsou zdaleka tak výhodné pro všechny, jak se můžou zdát no a po novém roce přichází tolik změn, že paušál je ještě méně výhodnější, tedy pro některé viz
http://www.finance.cz/zpravy/finance/35 ... ou-zmeny-/To omezení co stát připravil ohledně slevy na děti a manželku například na mateřské to je normálně k ústavnímu soudu, proč zaměstnanec ano a OSVČ s daňovou evidencí ano a OSVČ s paušálem ne, to nechápu je to ročně poměrně dost peněz, v některých případech skoro 40 ticíc. Další věcí je nákup bez faktury, který se někomu může zdát jako levnější. Každá tisícovka utracená bez faktury, znamená pro finančák, zdravotní a sociální pojištění prostě můj příjem a z něj také patřičný odvod, takže tisícovka s fakturou = snížení daňového základu, ale tisícovka bez faktury = odvod ze zisku a ne zrovna malej. Pokud jde o víc peněz, tak se prostě paušál už nevyplatí i když 60% je zatím poměrně hodně, otázka je, jak dlouho ještě 60% bude a nebo jaká další omezení nám pro paušálisty stát vymyslí. Taky jsem si myslel že bude pro mě paušál dobrej, nakonec jsem zjistil že mám výdaje 70% protože dost nakupuju, to je ale individuální. I ten kdo používá paušál, doporučuju si dělat k tomu jednoduchou evidenci a možná budete někteří překvapeni.
-- 26. 12. 2012 18:19 --
janKali píše:
Co se týče "levnější" bez fakturace - to je hodně relativní pojem, protože si to dám jako výdaj a tím z dané částky neplatím daně... Naopak bez faktury je to jako bych tu částku vydělal já a zdaním ji. Takže se to nevyplatí, pokud není alespoň o 50% levnější, což není. Chce to naučit se počítat dlouhodobě a ne jen na první pohled.
Jo to je přesně ono, pokud je někdo bez faktury levnější o 50% pak ano, jinak je to dražší než s fakturou.