co si o něm myslíte? Nemůžete ho někdo porovnat s HP LP2475w nebo podobným (myslím tím ze zkušeností:) - jde mi o ten pocit špinavého monitoru při čtení textu )?
Praktické zkušenosti s ním nemám, ale podle popisu vypadá zajímavě. Aktuálně mám Dell U2412, určitě taky mrkni (má stejné proporce, uhlopříčka, rozlišení, poměr stran, LED podsvícení...).
Já mám tedy jiný, ale je to taky HP, ten pocit při čtení, jako by byl monitor špinavý, na to jsem si musel chvilku zvykat, přechod z Aceru byl prvních pár dní dost divnej. Nicméně zvykl jsem si, dnes mi to nepřijde, tedy do té doby, než používám delší dobu jinej monitor, nebo NT.
Tu "spinavost" vies nastavit kontrastom farieb. Na co chces ten monitor? Napriklad na hry ho neodporucam kvôli rozliseniu 1920 x 1200. Kontrast je tam 1000:1. AK to chces na pracu s grafikou, tak mozno by bol lepsi vyssi kontrast, ale ak neupravujes fotky do tlace, pripadne katalogy a podobne, tak je to ok. Svietivost je vynikajuca, rovnako dalsie vlastnosti. Je to ISP, takze minimalizacia problemu so svetlymi a tmavymi zonami.