Drago píše:Díky memému zaměření není problém pěkně zacílit affiliate na affiliate :)
- Například u placla to byly desítky aktivních inzerentů a publisherů co jsem jim tam dostal, jenomže celý ten jejich program je dost demotivující (po roce partneři pode mnu odstraní), takže jsem s tím přestal. Kampaň jsem dobře načasoval a propagoval cca rok. Zisk si nepamatuju. Nevím kolik jsem vystavil faktur cca 15K, na nějakých maximálně 5 hodin práce. Do toho je započtený i čas, který jsem věnoval sepsáním rad pro blogery pode mnou. Výplata naprosto v pohodě do maximálně 72 hodin od žádosti.
- Oproti tomu PostGenius značný provar. Po spuštění jsem nasadil zhruba poloviční opatrnou kampaň to je pravda. Nebudu tam hnát lidi, když vím, že ta jejich firma v UK by měla být plátce DPH. Nevím kolik tam mám těch partnerů (30 - 40). Nejsou moc aktivní. Systém byl teď zavirovaný. Výdělky cca 1K. Na platbu jsem čekal cca měsíc.
- Webexsys (affiliate síť). Tam jim sháním spíše lidi pode mně, ale podařilo se mi něco prodat i přes PR články na dejecho.cz. Mám tam 70+ lidí pode mnou, ale marže z nich je malá (z každého mám pár korun). Na druhou stranu mám přístup k datům, co se prodává atd. Je vidět, že někdo to fakt umí a prodává snad neprodávatelné a jiní to mají spíše o náhodě.
Používám i další affiliate programy. Třeba teď zkouším Wedos. Sehnal jsem si zvláštní kód na 25% slevu + lidi co si přez můj affil koupí webhosting dostanou zdarma registraci do katalogů v hodnotě 200 CZK. Víc info
zde. Původně jsem chtěl kód na daleko větší slevu (prostě vrátit část provize), ale to prý nejde, tak to vracím formou služby :)
Napadlo mě to podle sítě affiliate cj.com, kde partneři nabízí dočasné slevy anebo kupóny (je tam i godaddy). Dá se tak propagovat sleva formou článků.
Hodně záleží na tom cílení. Dostat na stránky lidi, aby klikli na reklamu je jedna věc (MFA). Ale dosta lidi, co si opravdu chtějí něco koupit u konkrétní společnosti to už je skoro věda :)