No jak se to vezme, verze PHP je asi to jediné co by člověka trápilo, ale pokud vybereš dobrý hosting, nebudeš mít problém. I dnes jedou weby na Joomla 1.0 protože stále dost hostingů má server s PHP 5.2, mě jede na Jommle 1.0 web od roku 2008 a jede, jen jsem zvolil špatně hosting a bez upozornění mi ten šulin změnil PHP na PHP 5.3 navíc se namotal i do databázového serveru a pokáknul kódování databáze. Tady je bohužel na případnou migraci už pozdě, neuděláš s tím nic. Navíc zablokoval dálkovej přístup na databázový server, což je u migrátorů problém. Takže migrace a předělání pomocí zálohy a hezky růčo, no při 10 tisících postech ve fóru už to není prdel.
Nicméně Joomla 1.5 ti na PHP 5.3 od verze 1.5.23 pojede úplně v pohodě a podpora PHP 5.3 bude ještě hodně dlouho. Takže pokud máš stabilní web na Jommla 1.5 v poslední verzi, nemá smysl přecházet, pokud ti nebude chybět nějaká komponenta, která je jen pro Joomla 2.5 tak bych nemigroval. Navíc najdeš i lidi, kteří ti pomohou s úpravou komponenty pro Joomla 1.5 a nebo starou komponentu naopak pro Joomla 2.5. Výhoda 1.5tky je v počtu rozšíření, jsou jich tisíce, ale na 2.5 už se to rozjíždí taky, za půl roku jich bude dostatek i pro novou Joomlu.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D