stephan píše:
Nad vyuzitim sluzeb od iPartak jsem take uvazoval, ale odrazuji me ceny, mám pocit, že si Jirka bere až moc velkou provizi. Proc tak soudim? Protoze jsem kdysi komunikoval s nekolika copywritery, ktere vyuzival i Jirka a pozadovali po mne cca 100kc (urcite by slo usmlouvat pri dlouhodobe spolupraci). Jirka si pritom uctuje od 150kc za 1NS, pri takoveto cene se mi vyplati si clanky napsat sam. Navic si nejsem jisty, jestli si iPartak takovou castku zaslouzi, na twitteru jsem zaregistroval pred nekolika dny/tydny Plavackovo tweet, ze se placeni korektori nevytahli pri oprave knihy od Kubicka (50 odkazu). Pokud se nepletu, tak tuto korekturu mel prave iPartak na starosti.
Nejradeji bych chtel najit nekoho, kdo se mnou bude spolupracovat delsi dobu a nechce se mi dlouhodobe vyuzivat sluzeb prostrednika.
Tak tady si dovolím reagovat, protože to je blbost od začátku do konce. Z jednoho článku mám mnohdy méně než 50 Kč. Tyto peníze jdou navíc zpět do fungování projektu jako celku. Z ceny za jeden článek není placen jen copywriter, ale zároveň i korektor. Jsem velice rád, pokud moje copywritery někde zaměstnáváš a dáváš jim 100 Kč. Já musím dát peníze i korektorovi, protože na rozdíl od copywritera samotného garantujeme bezchybnost. Článek je tedy opraven korektorem a mohu říci, že není článku bez oprav. Takže ano, zaplať 100 Kč nebo si připlať za bezchybnost, kvalitu a rychlost.
To, že z toho mám já peníze, mi snad nemůže být vyčítáno. Sestavit totiž fungující tým lidí, který dokáže klientům maximálně vyhovět, není levná a časově nenáročná záležitost. Z peněz za článek je mimochodem placen i člověk, který sedí na emailu a s klienty komunikuje takřka 24 hodin denně nonstop. Nemusím navíc zmiňovat, že při objednávce více textů je možno domluvit individuální cenu, takže můžeš mne nebo kolegy oslovit na
objednavka@ipartak.cz, kde se s tebou rádi domluvíme.
Já sám od copywritingu pomalu odcházím, protože zas takové terno z toho nemám. Kord, když se setkávám s podobnými komentáři, kde mi někdo předhazuje člověka, který napíše text za 50 Kč, ale nedá se to číst, je to plné chyb a podobně. Tvůj příspěvek naprosto chápu, ale nerad bych zde byl stavěn do pozice někoho, kdo šidí klienty a copywritery dohromady, protože má vysoké provize. Ono to tak snadné není...
freez píše:
Co se týče ipartaka, jsou tam lidi co psali pro mě za 100, ale až při větší zakázce, jinak chtěli 150. Pokud toho budeš mít víc, tak i ipartak jde s cenou dolu. Co se týče korektury knihy Michala Kubíčka, tak to s plaváčkem musím bohužel souhlasit, když i já Češtinář analfabet jsem tam postřehl velmi hrubé chyby. Na druhou stranu, pokud Michal poslal do oběhu dílo bez toho, aby si to přečetl po korekci, je to taky špatně.
Kniha pana Kubíčka byla opravována našimi korektory. Při větších zakázkách zpravidla opravujeme texty vícekrát. Kdo má nějakou zkušenost s korekturou knih, ví, že to není legrace. Přečtete jednou, přečtete podruhé, ale i potřetí najdete nějaký problém. Tuto knihu opravovali dva lidé, což mě osobně velmi mrzí, jelikož jsem chtěl alespoň 4. Zbývající dva by zaručeně vychytali i ostatní chyby, nicméně nebyl prostor. Kniha musela být odevzdána ve velmi krátkém termínu a my jsme zbytek nestihli.
U klientů a případných reklamací, kterých jsem neměli zatím ani tolik, kolik je prstů na jedné ruce, řešíme situaci vrácením peněz. Nechci celou věc svádět na čas, ale jeho nedostatek se prostě na kvalitě musí projevit, což snad uznáte...
-- 23.09.2012 20:11 --
Stephane, abys věděl, že jsem schopen vyjít vstříc každému, učiním ti nabídku. Napíšeme ti pět textů o délce 1 NS za 500 Kč, což je tedy 100 Kč / NS. Pokud budeš spokojen, domluvíme se na další spolupráci, třeba na objednávce 10 normostran za 2000 Kč. Bereš, je to podle tebe férové?