Pár týdnů zpátky jsem také sháněl svou první "kancelářskou židli". Po základním průzkumu na netu, kdy jsem si ujasnil co tak zhruba potřebuji jsem se vydal do terénu. Obešel jsem všechny hlavní prodejny s kancelářskými a ergonomickými křesly/židlemi v Brně a upřímně se zhrozil, co mi bylo v cenové relaci kterou jsem si stanovil (2-6k), nabízeno. Desítky modelů, hromada sedání a zkoušení a narazil jsem pouze na dvě relativně použitelné židle, které však byly nad rámec stanoveného rozpočtu. Obě měly navíc titěrná opěrátka z plastu, která už od pohledu moc důvěry nevzbuzovala. Vážně se mi nechtělo věřit, že v celém Brně neseženu slušnou židli.
Long story short...skončil jsem v Ikei, kde nabízejí snad jediný druh kancelářské židle s opěrkou. A ten byl po několika vyzkoušeních uznán jako naprosto dostatečný a cenově velmi přijatelný. Pohodlná, nastavitelná výška, volitelný odpor zad, volba sklonu zad, opěrka, prodyšná záda, bytelný kovová konstrukce, suprové pevné opěrky. Za 4 tisíce jsem neměl co řešit a můžu doporučit. Ano, není to top, ale jako startovací židle do kanclu je v poměru cena/kvalita podle mě naprosto vynikající.
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/produ ... 3EprodView