Dlouho jsem uvažoval kdy to konečně hodím na webdeal na kritiku a dnes to na mě přišlo. Takže žádám co nejkonkrétnější kritiku mnou dlouho připravovaného webu :
Monitoruju.netCo je hlavním účelem webuVšak to znáte. Nakupujete domény jednou .net jednou .cz a ceny jsou všude jiné, takže hledáte, kde je cena nejlevnější. To bylo taky hlavním důvodem vytvoření tohoto webu. Chtěl jsem si udělat souhrnný ceník domén, abych nemusel celý den hledat kdo kde má jaké ceny. Připravil jsem tedy strukturu XML feedu pro jednotlivé registrátory a poskytovatele. Jak tento začátek dopadl již mnozí četli na mém
webu. Postupem času jsem si uvědomil, že tuto službu bude chtít využívat víc a víc lidí, tak jsem se rozhodl, že bude veřejná a je to tu.
Co Monitoruju.net umí ?Hromadné ověření domén - V současné době ověření 64 koncovek. Po ověření dojde i k vypočítání tří nejnižších cen od poskytovatelů, které odebíráme.
Ceník domén - Zřejmě nejdůležitější funkce na webu vůbec. Jedná se o kompletní aktualizovaný ceník poskytovatelů domén. V současné době jsou to :
HexaGeek, Subreg,
eXon,
Tele3,
Czechia,
Ebola,
GIGASERVER,
Blueboard a
Hukot. V podstatě jsou to firmy, které nám poskytly XML feed. Vyjma Subregu - ti na to mají vlastní API čili už připravené řešení.
Whois - Klasické Whois informace.
Rychlost webu - Nástroj na změření rychlosti webu a porovnáním s weby seznam.cz a google.cz
Analýza slov - Nástroj, který Vám spočítá a vypíše slova na webu.
Vyhledávače - Nástroj na analýzu pozic ve vyhledávačích seznam.cz a jyxo. Pro Google kvůli limitu bude tato funkce dostupná pouze přihlášeným uživatelům do Monitoring sekce.
Hosting: Tato sekce bude obsahovat všechny poskytovatele hostingů a zde budou mít svou vizitku - informace o společnosti, kompletní služby, komentáře a bude zde i hodnocení.
Co Monitoruju.net bude umět ?Monitoring - Další důležitá sekce na webu. Po registraci bude moci uživatel vložit svůj web a zdarma sledovat věci typu :
- Pagerank Vašeho webu
- Srank Vašeho webu
- Počet zaindexovaných stránek seznamem/googlem
- Alexa rank
- Počet zpětných odkazů
- Pozice ve vyhledávačích
V blízké době budeme nabízet:- Sledování počtu Facebook Likes
- Sledování počtu +1 od G+
- Konkurenční weby
- Exporty do PDF
- Jyxo rank
- Možnost nabídky inzerce
Další věcí bude uživatelské hodnocení poskytovatelů hostingů a registrátorů domén. Seznam expirovaných domén, vhodné doménové návrhy. Doplnění cen domén od poskytovatelů, kteří neposkytli XML feed (aktualizovaný 1x týdne, ostatní se aktualizují 1x za 24h).
Design webu vytvořil Ing.Jan Kvasnička alias Lany zde na Webdealu. Veškeré připomínky můžete psát sem nebo do PM.
Díky za kritiku Wladass