Zdravím Vás všechny,
už jsem to zde asi navrhoval, ale dnes mě to poprvé rozzlobilo. WebDeal má podle mého názoru dost špatné nastavení profilu. Oproti Webtrhu zde nemohu vkládat informace, které bych potřeboval, když si nechci založit osobní účet. Přijde mi, že WebDeal předpokládá, že podnikatelem (uživatelem) je vždy jednotlivec. Pokud je ale toto fórum určeno k obchodu (což bychom rádi), měl by akceptovat i možnost vytvoření firemních profilů, jež spravuje více lidí.
Zrovna to teď totiž dělám. Rozjíždím projekt a o marketing se nebudu starat já, ale někdo jiný. Už v pravidlech WebDealu jsem se dozvěděl, že nesmím mít multiidentity. To zde zabíralo možná na Nekrose (pamatujete?), ale z tohoto pohledu je to naprosto zbytečná podmínka. V pravidlech by mělo být zahrnuto, že toto neplatí v případě firemních profilů. WebDeal sám by udělal velice chytrý krok, kdyby profily osobní a firemní odlišil, a to v nastavení i vzhledu samotného profilu. Třeba by tím přitáhl více firem a více uživatelů by si vyplnilo informace tak, jak chtějí...
Na Webtrhu jsem si mohl do profilu vložit informace, že profil nespravuje jednotlivec (sice pro to není funkce, ale je pro to prostor). Zde se bohužel prolínají
fakturační údaje se jménem v profilu, což má za následek, že pokud chci uvést svoje fakturační údaje, musím se vydávat skutečně za firmu a do pole
Jméno a příjmení vložit něco jiného. Toto pole ale mě zase omezí na počtu znaků, takže jsem tam, kde jsem byl. Buďto v profilu vůbec neuvedu, že se jedná o kolektivní profil, nebo to všechno nahážu do zájmů nebo povolání, které mi zase (na rozdíl od Webtrhu) neumožní dělat odstavce, takže se text scucne do jednoho a konec.
Je to detail, ale všiml jsem si, že i zde na WebDealu jsou nějaké firemní účty (hlavně hostingy) a že mnoho i klasických uživatelů nemá svoje profily vyplněné. Je to sice asi nezájmem o jejich vyplnění, ale z pohledu člověka, který chce vytvořit kolektivní profil a uživatelům fóra nic nezatajovat a uvést všechny relevantní informace, je to chyba fóra. Zkuste se nad tím zamyslet :) A představte si, že by celé vyplnění profilu představovalo jen jedno velké textové pole, do kterého bych mohl napsat, co chci. Kdo by chtěl, napsal by jen důležité informace a vykašlal by se na nějaké Zájmy, Povolání, Yahoo a další. Prostě by popsal svoje služby, kontakt a další a jeho profil by byl rázem pro potenciálního zákazníka daleko přínosnější.
A pokud porušuji pravidla, tak se omlouvám. Tímto jen vhazuji předmět k diskuzi a případnému vylepšení fóra :) Já osobně to přežiju, ale proč WebDeal zase trošku nevylepšit a nemyslet na více věcí?