Bohužel jsem zatím neměl tu čest (vybudovat/spravovat) velkou FB stránku čítající třeba desítky tisíc fanoušků, takže nemohu posoudit, jakou efektivnost bude mít tento způsob "inzerce" na takových místech. Co jsem si ale všiml, mám na jedné své stránce "parazita", který mi jménem své FB stránky lajkuje všechny statusy. Má to za výsledek jednoduše to, že je u každého mého statusu jeho stránka zobrazena. Mně osobně to nevadí, je tematicky příbuzný a dokonce mě lajknul tak, jak říkáš ty, ale jen to dokazuje, že asi něco to přinášet bude.
Mně nabídly "výměnu lajknutí" nějaké stránky, nebyl jsem proti. Pokud je to tématicky relevantní a obsahově kvalitní, rád jako FB stránka (a tím projekt samotný) doporučím. Kdybys nebyl o cestování, lajknul bych tě.
Smysl to ztrácí tehdy, kdy stránka lajkne třeba 20 jiných stránek. Potom se stránky v jejím boxíku skrývají a teď nevím, jestli se zobrazují náhodně, nebo jen ty nejnovější/největší, případně úplně jinak. To už takový smysl asi nemá - stránka není vidět. Každopádně to moc asi zatím neletí...