Určitě zaleží v čem chceš podnikat zda mít např.eshop(jaký druh zboží) nebo provozovat nějake služby atp. Osobně jsem na SK provozoval určité služby 2roky a zkušenost mam takovou že slovaci/slovenky nam za onu službu platit nechtěli, ani po čase, chtěli vše nejlépe POŘÁD zdarma. .Absolutně nepobíralí to že díky nám i oni vydělavali a to nemále peníze, a že my to do nekonečna sponzorovat nebudeme. I když jsme jim nabizeli lepší možnosti, větší vydelky pro ně, lepší komfort atp. Tedy to co u nas v ČR fungovalo tam nefungovalo VŮBEC i když jsme jim to nabízeli po zpoplatnění v porovnání z ČR z 90% slevoua za uplne minimalni cenu.. Před tímto nás varovali před vstupem na sk jini, tvrdili že si na sk raději pro jeden cent nechaji vrtat koleno, a že platit nebudou, maji tam jiné takove "nepodnikatelské myšleni" a přesně takovy jsem po čase měl z těch lidi pocit. Navíc se začali chovat strašně arogantné a naštvaně když jsme si jim dovolili slušně po čase informovat o zpoplatnění atp. Tedy v určite oblasti si tam vaši zakaznici(kteri by vam meli generovat zisk) budou dělat co chtěji a nepohnete s něma.
Zabalili jsme to tam. Naší "zakaznici" odešli ke konkurenci kde to měli rovněž zdarma a doted nic neplati, nechteji, nebudou. At se ted s něma trápi a investuji do te bezedné studny jiní:)
Pokud něco potřebovalil,sami zásadně netelefonovali nebo jen mimnimální část, radeji napsali tisic emailu nebo prozvaněli aby jsme jim z ČR telefonovali my. Celkově byli dost podraždění už jen s představy že by za něco měli platit čechum(toto mi bylo několikrat osobně v tel.řečeno) a neměl jsem z těch lidi tám vůbec dobrý pocit(samozřejmě ne ze všech)
Tedy nelze takto všeobecně říct že tobě tam to či ono fungovat nebude ale určitě tam vidím velky rozdil v urcitych druzích podníkaní v chovani lidi oproti chováním lidí-zákazníku v čr. Toto mam vyzkoušené nezavisle na dvou projektech, +mi to potvrzuji jini kteří se tam snažili rozjet obdobnou službu jako třeba provozuji v čr nebo jinde v zahraniči a která jim funguje všude jen na SK ne.
Na druhou stranu tam provozuji jinou službu(už jedinou) která mi generuje cca 8x větší zisk než v ČR což osobně tomu do ted nerozumim(stejná služba, stejná propagace jako v ČR), myslel jsme si že je v tom u nás větší konkurence ale v porovnáni na počet obyvatel je to stejné, přesto ona služba mi vyděláva již několik měsícu, vlastně od počátku více než v ČR a má to stále pomalu a jistě stoupajíci tendenci oproti ČR kde vidím spíše propad a kde to už jen nechávam tak nějak setrvačnosti běžet.