Já nevím, jsem fanouškem pokroku, ale na druhou stránku se už začínám trochu bát. Brýle by mi zatím asi byly k ničemu. Svůj smysl by měly až tehdy, kdy by bylo propracováno vše kolem. Kdy si skutečně budu moci koupit lístky na koncert pouhým podíváním se, budu tak moci zaplatit, kontaktovat přátele a podobně. Jenomže to zatím není a v zemích, jako jsme my, to asi ještě pár let nebude. Některé služby dodnes nemají Facebook, který se považuje už za samozřejmost... A s brýlemi tam asi taky nepochodíme.
Také se tím opět zvýší naše závislost na PC a internetu. Ten bude muset být dostupný všude a bez omezení. Úplně vidím, jak mi začnou brýle lagovat. To s nima švihnu. Takže to chce celorepublikové pokrytí od všech providerů. Samozřejmě, pak i celosvětové. Rovněž se bojím bezpečnosti a reklam. Teď zrovna, když nám FBI vypíná připojení (haha!), tak to opět poukazuje na snadnost nakažení vlastního PC. Co se bude moci stát s brýlemi? Sami se mi sundají? Začnou mi skákat na nose? Nebo najednou vyskočí nějaké okénko a já si leknutí sednu na zadek nebo se vysekám v autě? Kdyby na mě měl někde vyskočit ten zelenej Alza mužík, tak asi vylezu na strom.
Nápad je to dobrý, ale jako vše je teprve v začátcích. Chtělo by to něco jako "od světa odpojené online zařízení", které ale bude připojené k internetu, budeme moci komunikovat a používat služby. Ale zase musí být bezpečné, a to nejlépe jako klasické brýle samotné. To je můj názor, nejspíš se budu lišit, ale nejsem geekovským fanouškem každé hračky, která se objeví na trhu. Počkám si na vývoj...