Původně jsem na to ani reagovat nechtěl, ale jsou tu zajímavé komentáře, tak proč ně. To že si děti dnes méně hrají venku, je bohužel fakt. Je to ale mnohdy tím, že nemají kde. Sídlištní olympiáda byla super, jenže dnes, když pískoviště muselo město vybagrovat, protože bylo plné vajglů a injekčních stříkaček od feťáků, fotbalové hřiště na kterém jsme odehráli nejeden fotbalový a basebalový turnaj, je zarostlé a město se o něj nestará, protože nejsou peníze (ano protože soukromá firma chce za posekání takovej ranec, že to není hezké a donutit bandu cigánů, kteří sosají sociální dávky, to je přece rasismus, aby to v rámci veřejné práce posekali), koše na basketbal ani po celokovové úpravě a sítě z řetězů, neodolali nájezdu cigánů, kteří je zničí a odvezou do sběrny. Když si tyto volnočasové prostory začali hlídat lidé z přilehlých domů a občas vyfackovali nějaké ty tmavočehy, rabující lavičky u hřiště, ještě se po nich vozili příslušníci městské policie, že to se nesmí. No a tak to normální lidé vzdali, vybavení pro děti cigoši dokonale zlikvidovali a je to.
Já jsem to tedy vyřešil trochu jinak, moje děti volnočasové aktivity mají, chodí na zájmové kroužky a mimo to že mají pohyb, mají i nějaké to vyžití a hlavně se socializují. On takový volejbalový trénink třikrát týdně udělá své. Nemám problém s tím, aby se mi děti "nudili". Pravda je, že mě to stojí nějaký čas a peníze, ale to je malá cena za to, že moje děti budou "normální" a nebudou pobíhat po sídlišti a ničit vše, co jim přijde pod ruku. Počítat a internet používají obě moje děti, sociální síť jen pro ně, je ale v prostředí našeho internetu naprosto nemyslitelná, na to je v naší republice moc úchylů a vychčijónů. Pokud si uděláte chvilku času a kontrolujete kam vaše děti chodí a co na internetu hledají a dělají, nebudete o nějaké sociální síti pro děti vůbec přemýšlet. Pokud jste vaše dítko svou nečinností nechali přirůst k počítači, pak už s tím moc nenaděláte a dítě se bude omezení počítače určitě bránit, můžete si za to ale sami. A že si neumí "normálně hrát" no ještě aby umělo, když jste mu dali v útlém věku do ruky počítat a nechalo ho vyhnít u něj.
Argument že nemáte čas, je jen pro vaše osobní obhájení faktu, že na to dlabete. Já mám taky dvě zaměstnání, ale na aktivitu dětí jsem si čas vždycky našel, protože vím, že je to důležité, ono se vám to pak vrátí jak bumerang, když na to budete kálet. Takže děti u počítače a internetu ano, ale s rozumem, vaším rozumem, ty děti ho v tomhle věku ještě moc používat neumějí a opravdu jsou snadno ovlivnitelné. Začněte u sebe a nápady typu "dětská sociální síť" vyhoďte z hlavy.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D