Tak já neříkám, že je to dobře, že existují takto jak píšeš "vydřidušské" fotobanky. Každý má možnost začít prodávat na přímo třeba. Co každému fotografovi a grafikovi brání v tom, aby si zřídil něco jako svůj e-shop s fotkami a obrázky? Pokud bude dobrý a bude umět, zákazníci si ho najdou a bude spokojený. Za 3 roky práce by se podle mě již svůj prodejní kanál vyplatil a člověk se nemusí spoléhat na někoho jiného.
Já když chci něco prodat, tak se o to snažím na přímo, proč bych měl platit někomu za něco mého (on k penězům přijde jako slepí k houslím)? To je jako Aukro, nelíbí se ti provize atd. nechoď tam a neprodávej. Jednoduché a výstižné. Proč se tedy ti fotografové nedomluví mezi sebou a nepořídí si nějaký svůj portál, kde si budou diktovat své požadavky vůči zákazníkům? Celkově nějak nechápu, proč se tu nad tím tolik rozčiluješ, když možností a řešení je mraky.
Stejný je to i z prací, nelíbí se ti někde dělat třeba za minimální mzdu, tak není problém si najít jinou a lépe placenou práci. Ten kdo jenom nadává a nic nedělá u toho akorát zůstane a takových lidí znám mraky. Mě osobně se také nelíbí několik věcí, ale vždy jsem se s tím snažil něco dělat a ne jenom nadávat v postranní a nedělalo mi nikdy problém kohokoliv poslat do pr...e a mohl to být sebevětší nadřízený. No co, tak budu bez práce a najdu si jinou, to jsem si vždy říkal a vždy to tak bylo i. A naprosto stejné je to i v tomto případě si myslím.
Navíc, nejde srovnávat jablka a hrušky. Každý shání něco jiného, například v mém případě to co jsem potřeboval koupit vyšlo nejvýhodněji na istock, tak jsem to koupil tam. Proč bych měl stejné obrázky kupovat jinde dráž? Když to vezmu v globálu, tak je třeba istock nejdražší a třeba neplatí autorům, tak dalece jsem to nezkoumal a nikdy zkoumat ani nebudu, proč taky. Vždy vím, co chci a co hledám a kde se mi to zdá nejvýhodnější jak cenou, tak i kvalitou, tak tam nakoupím a nekoukám na to, co kde a komu platí či neplatí. Když to, co potřebuji bude prodávat přímo autor někde na svém webu, tak si to koupím klidně u něj.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas
dort od vymazlene-dorticky.cz