Zajímal by mě váš názor na to, co udělat s programátorem který neodvede včas svou práci, kterou přislíbil a vás tím připravil o spoustu peněz.
Nejprve nastíním situaci:
Objednávka (mail, ICQ - tedy dohledatelná a průkazná) zněla:
Vypracování soutěže do jednoho diskusního fóra.
Cenu i termín si určil zpracovatel (programátor) sám. Já obojí respektoval. (naopak jsem mu ještě předem přidal zajímavý bonus, který s povděkem přijal)
Předem jsem jej několikrát varoval a ujišťoval ho, že to do toho termínu opravdu potřebuji.
On mě na oplátku několikrát ubezpečoval, že to bude.
Nebylo to nic časově náročného. I podle jeho slov, plus mínus 10 hodin práce. (vzal si na to i přesto 9 dní času protože je to student - respektoval jsem to)
Psal jsem mu o svých zkušenostech s programátory. Že rozhodně neakceptuji 90% hotové práce jako by bylo hotovo na 100%. Když něco nefunguje, tak je mi úplně jedno, kolik nad tím strávil času a zda už chybí jen "pár maličkostí", takže je vlastně hotovo. Není hotovo. Dokud to nefunguje na 100%, je to pro mě stejné, jako by to nebylo hotové vůbec.
On mi na tuto mou zkušenost odvětil, že on takový není a vše bude do termínu hotové.
Bohužel i v něm jsem se zklamal.
Hotovo mělo být v pátek. Místo toho mi ve čtvrtek, pár minut po té, co jsem mu psal, že už dnes nebudu, napsal, že ztratil jeden soubor a zda bych jej nemohl najít v záloze na serveru. Věděl že si to už nepřečtu protože už jsem nebylo online a psal jsem mu, že pro dnešek končím.
Je tedy naprosto jasné, že už ve čtvrtek věděl, že to do termínu nedodělá a svou lží o ztraceném souboru si jen připravoval půdu pro páteční výmluvy, že to nestihl.
V pátek - tedy v den předání se neozval vůbec. Je sobota, a stále nic. Neozývá se, není online, nepracuje....
A já v pondělí přijdu o 10 tisíc, které mám dostat od sponzora soutěže a které nedostanu, protože soutěž se kvůli němu nekoná.
Já mám jasno a nebude to poprvé, co něco takového udělám, ale můj dotaz zní:
Co byste s takovýmto programátorem, který vás připravil o spoustu peněz udělali vy?
Mimochodem - udělal jsem
screenshot této stránky jen pro případ, že by náhodou toto vlákno zmizelo (což vzhledem k vyspělosti zdejších adminů a moderátorů nepředpokládám a věřím, že se k situaci postaví čelem)