Balthazar píše:
Jakto že policie šla na jistotu nikdo by nemohl tušit co v krabici má? Každý kdo aspoň trošku přemýšlí, mu musí dojít že je to jen politická bouda. Nedostal náhodou balíček od bývalého poslance ODS?
Protože jej policie přes rok sledovala. Původně navíc nešla jen po něm, on se v případu objevil až posléze.
V domě navíc
nebyl viděn poprvé.
Jistě, vždycky se nabízí otázka, zdali ten chlap je jenom podstrčený, jestli je nebo není vinný, je to politická machinace, nebo ne. Já osobně si myslím, že zrovna pan Rath je jeden z politiků, u kterých je korupce dokazatelná, a když sleduji reakce na nedávný soud s Bártou a reakce na zatčení Ratha, je evidentní rozdíl mezi vnímáním lidí obou politiků, přičemž se dá odvodit, že nejspíš nebudu sám, kdo si myslí, že pan Rath je zkorumpovanej až to není hezké.
Na druhou stranu žijeme v demokratickém státě, kde stále ještě prý platí presumpce neviny. Proto mu přeji spravedlivé prošetření případu a případně spravedlivý soud, nejlépe rovněž pod drobnohledem kamer proto, aby lidé sami viděli, jak soud probíhá, mohli o tom diskutovat a společnost byla uklidněna. Pokud je vinný, měl by si jí sednout. Myslím si, že je to v takovém stadiu, že by společnost hodně pobouřilo, kdyby si sednout nešel. Ale na city společnosti se tu nehraje. Možná sedět nepůjde (opravdu nesl víno) a možná je nevinný.
Mimochodem. I kdyby balíček dostal od kohokoliv, přijal úplatek. Já nevím, jak vy, ale já nevěřím tomu, že si opravdu myslel, že tam nejsou peníze.