Zdravím,
Jistě všichni z vás postřehli, že v poslední době se neustále mluví o připravovaném Google Drive. Ten by měl být odpovědí Googlu na Dropbox a SkyDrive. Zároveň tak Google konečně získá vlastní cloud, který jistě bude dále rozvíjet. Už teď se spekuluje o tom, že by v budoucnu mohl být celý cloud napojen na Chromebooky, takže teoreticky by Google fungoval jako virtuální operační systém. Google drive už je na cestě. Nebude to totiž od nuly budovaná služba, ale dojde ke sloučení několika služeb Google. Cloud bude vycházet z Google Docs. Již nyní došlo k navýšení kapacity Google Docs na 5GB a každým dnem by se již měl objevit onen Google Drive, který bude na Docs přímo napojen.
Dalším diskutovaným tématem je SkyDrive - přesněji jeho renovace. SkyDrive je cloudová služba Microsoftu, která v poslední době prošla rozsáhlým updatem. Od změny designu, přes rozšíření kapacity až po update desktopového klienta. Osobně musím říct, že se mi nová podoba SkyDrive líbí ... dokonce více než Dropbox.
Poslední službou je Dropbox. Ten v poslední době prodělal kosmetické změny a celý se převlékl do nového kabátku. Zároveň došlo k rozšíření diskové kapacity.
Závěrem bych se tedy rád zeptal, co aktuálně využíváte, proč a jak se na celou situaci díváte?
Já aktuálně využívám Dropbox, kde mám asi 100 mb dat (zálohy webů), SkyDrive - zde jsem pouze registrován a netrpělivě čekám na Google Drive, kam bych eventuelně přesunul veškerá svá data :)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+] Dar