Lidi, vykašlete se na něj. Člověk jako on je bezradný. Dřív jsem ho taky urputně řešil na svém fóru, kam se registroval a spamoval, ničil diskuze, kazil náladu a odháněl uživatele. Nedá se proti tomu moc účinně bojovat. Internet je svobodný a on je důkazem, byť je to stále takové zneužívané klišé. Může využít řadu nástrojů k anonymitě, má nejspíš proměnnou IP, nebo má jiné možnosti, jak se registrovat stále dokola a přidělávat administrátorům práci, uživatelům vrásky na čele a sobě... nevím, asi štěstí, či co jiného mu to dává.
Mně stačí vědět jediné. Pokud se jakýmkoliv způsobem tohoto individua zbavíme, i kdybychom mu do konce života znepřístupnili PC a Internet, najde se brzy někdo nový. U mě to tak bylo vždy. Nekros tráví čas spamováním vždy jen určitou dobu, pak ho to přestane bavit, nebo mu začne písemkové období ve škole. Vždycky přišel někdo nový a dělal to samé, jen v menší míře. Nekros není ničím originální, přínosný, není ani vtipný...
My všichni však jsme originální, nejsme jako on a řada podobných blbečků, co nedokáží vymyslet ani nic nového. Svůj čas na počítači využíváme ve svůj prospěch, nikoliv v ničení cizí práce. Dokážeme jej zužitkovat, vydělat na něm a to vše nám přináší daleko větší štěstí, než jemu jeho spamování. To mě velice uklidňuje. Teď sice on vypadá jako vítěz, Otakar na něj nijak účinně nemůže, ale ve skutečnosti celou dobu vítězíme my. On vždycky byl, je a bude hodně kroků za námi. Nechte ho, ať v tom pokračuje. Promazat pár příspěvků a zablokovat pár účtů je otázkou minuty, on tráví daleko více času krácením si života a mezi prsty mu protékají příležitosti, šance a i to štěstí.
Podívejte se, co zůstává za námi, a srovnejte to s tím, co zanechává on. Po té minutě, co tomu Otakar věnuje, je to nic. V tom ho rád podpořím :)