S phpBB ti moc neporadím, už mi neběží ani jedno, ale plně chápu proč tohle řešíš. BFU nebudou řešit nějaké rozměry nebo velikosti fotek, lidi prostě stáhnou fotky 5megové fotky z foťáku a valej to do fóra, to znám moc dobře. Pak jsou vlákna která mají už při dvaceti postech 100mb jen na fotkách, to je dlouhodobě neudržitelné. Jeden nahraje fotky (v tvém případě kaprů) z několika úhlů a jen první post má 20 mega, no a další se přidají "hele jakou mám já fotku" buch zase 5 mega, když to udělají všichni (jako že udělají) tak ti za chvilku nebude stačit ani Wedos :-) Je to prd i při zálohování, pak musíš zálohovat forum které má třeba 5 Giga a to už není sranda. Když to omezíš, tak 80 procent lidí začne nadávat že jim nejdou nahrávat fotky, když omezíš datovou velikost na dejme tomu 200kb a necháš velikostní rozměr bez limitu, dopadne to tak, že lidi budou fotky zmenšovat aby dosáhli těch 200 kb, jenže oni většinou nevědí jak a zmenšují právě rozlišení, pak budeš zavalen dotazy jako "proč mi nejde stále nahrát fotka i když už je na rozlišení 300x300?" odpovědi "protože má pořád 450kb" nikdo z nich nebude rozumět.
Takže pokud nechceš měnit hosting a řešit plugin (škoda, že to neumí to fórum již v základu) tak bych ti mohl poradit to co pomohlo mě, udělej návod jak zmenšit fotky jako pro malé děti, nejlépe s použitím online nástroje na zmenšování fotek, to mě osobně pomohlo a konečně mám klid, původně jsem to dělal tak že jsem si ty jejich megafotky nechal poslat , upravil a postnul jim je do vlákna, jenže to se při 350 lidech z nichž je 80% počítačový uživatel nemající o změně velikosti vs rozlišení ani páru, už docela problém.
Proto když se podíváš, tak většina diskuzí má vkládání fotek tak, že fotku musíš někam nahrát (rajče, atd) a do přispěvku dáváš jen odkaz, což sice jde taky, ale dostáváme se opět k tomu že je to zdlouhavé a lidi to prostě nebaví. Pokud tedy nenajdeš plugin pro phpBB který tohle umí, nech si ho asi napsat. I když se mi moc nechce věřit, že by tem plugin někde k sehnání nebyl, třeba placený ale tohle určitě někdo už řešil.
-- 06. 03. 2012 15:44 --
Omg, zapomněl jsem ti dát odkaz na ten online zmenšovač fotek pro běžného uživatele PC .-)
http://www.webfotky.cz/webfotky/faces/ResizeImg.jspJe tam vstupní limit fotky 10 mb a to je myslím si už dostatečný.