Nevím, jak dlouho to vydrží. Zase, domény něco stojí a ty je chceš kupovat. Se vší úctou, vyděláváš tolik, abys mohl dávat tolik peněz? Ale hlavně - dokáže tolik fórum vydělat, aby nebylo ztrátové? Mluvili jsme o nějaké reklamě, zatím nic není a nevěřím, že to pokryje. Pokud tu domény budou, budou drahé a předražené odměny ničí onu motivaci, jež je pro ně vlastně principem. Pokud se ti povede najít dobrého "sponzora", který ti domény bude registrovat zdarma (já nevím, třeba za reklamu a za podmínku, že zde reklamu nebude mít konkurence, třeba na to někdo skočí), tak je to něco jiného. Jinak jsou to jen vyhozené prachy.
WD má problém. V Česku a na Slovensku existuje monopol Webtrhu. Nemáme tak velký trh, abychom potřebovali dvě fóra. Také je nutno říci, že kolik % ze všech podnikatelů na internetu v ČR a SR nějaké fórum vůbec navštěvuje? Ten trh je daleko větší.
Z WT odešli menší obchodníci a menší obchody. Mně například chybí aukce levných designů, které jsem kupoval. Očekával jsem, že se přesunou na nová fóra a ono nic. Tady jsem snad ještě neviděl v aukci design, jinde je to nejspíš podobné. To samé s ostatními. Právě ty malé obchody by mohli nalákat větší obchody, třeba jo.
A nástroje? Ano, máme jich desítky a jsem zajímavé. Před jak dlouhem vznikly? Jak od té doby vzrostla aktivita WD? A co ten nejlepší? Jak ten to ovlivnil? Možná hodně, ale stále je to málo. Chce to hodně přemýšlet a ty obchody přitáhnout. Sám jsem zatím neviděl žádný krok proto, aby tomu tak bylo. Ale abych jen nekecal, samotného mě moc nenapadá a rozjet fórum je těžké, moc dobře to vím...