Volná diskuze

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Registrace: 22.05.2012
Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, zda pokud použiju odkazy na podstránky v menu řazené ve stylu seznamu (<ul><li)>) a nijak neoznačené - může vyhledávač chápat jako duplicitu obsahu a nějak podstránku za toto penalizovat. Všiml jsem si, že v kodu je menu WP označováno jako <nav> nebo role="navigation". Stejný dotaz i na obrázek v záhlaví webu, který se objevuje na každé podstránce.

peeeeta
WD Trader: 4.83/5

Registrace: 02.09.2012
nevím přímo jak to myslíš, ale duplicitou je pojato to, že je tam stejný obsah, se stejným titulkem, prostě je to identické nebo skoro indentické.
Tak že bych řekl, že tvoje záležitost jako duplicita brána nebude.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

PcDr. Marty
WD Trader: 4/5

Registrace: 25.11.2010
Taky nechápu otázku.
Duplicitní text je "stejný"/zkopírovaný text vyskytující se na dvou (nebo více...) odlišných url. Jeden z nich pak bude brán jako duplicita, ale rozhodně na to nemá vliv umístění odkazu - jestli je mezi <li></li> nebo <div></div> je přece úplně jedno.

Pokud se podstránka se stejným textem vyskytuje na několika url, např. na:
stranka.web.cz
web.cz/stranka
http://www.web.cz/stranka
web.cz/stranka
Tak je dobré to vyhledávačům říct - viz. rel="canonical"

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Registrace: 22.05.2012
PcDr. Marty píše:
Taky nechápu otázku.
Duplicitní text je "stejný"/zkopírovaný text vyskytující se na dvou (nebo více...) odlišných url. Jeden z nich pak bude brán jako duplicita, ale rozhodně na to nemá vliv umístění odkazu - jestli je mezi <li></li> nebo <div></div> je přece úplně jedno.

Pokud se podstránka se stejným textem vyskytuje na několika url, např. na:
stranka.web.cz
web.cz/stranka
http://www.web.cz/stranka
web.cz/stranka
Tak je dobré to vyhledávačům říct - viz. rel="canonical"

děkuji. kanonikl mi zajišťuje pladžin automaticky. Spíš se mi jednalo o to, zda vnitřní odkaz, který se bude opakovat na podstránkách nebude chápán vyhledávačem jako duplicitní - ale spíš se jedná na moji paranoiu ve snaze o vytvořit co nejpřívětivější web pro ty mrchy boty.

V minulosti se mi nevyplatilo takto vytvořit externí odkazy na mé weby - bylo vytvořeno příliš mnoho nekvalitních zpětných odkazu z jednoho zdroje, cože vedlo k pěknému banánku.

Shrnuto - na malém webu by tyhle pokusy neměly mít za následek žádný větší postih.

(tak jsem si i hezky odpověděl na otázku)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se