Já tedy do affiliate docela dělám (zkouším) a myslím si že to jde, má to spoustu ale a je za tím spoustu práce. Vytvořit stránku bohužel nestačí, to by to dělal každej...
1) testování, testování, testování - musí se furt zkoušet nové věci, jedno přidané tlačítko může zvýšit konverze i o několik destítek procent, stejně tak text, rozložení reklamy, affiliate linků, rozložení prvků na stránce - až bude člověk spokojen s konverzemi tak toho nechat nebo dělat pouze malé testy, které vyhodnocovat a případně zase vrátit.
2) výběr produktu je taky nesmírně důležitý, ba co víc asi vůbec nejdůležitější. Ovšem stejně tak důležitý je vybrat eshop, kde lidi nakupují. Když vyberete nějaký zapadlý eshop, těžko lidi přesvědčíte aby si pouhým proklikem něco na té stránce koupily, naopak eshopy, které mají zákazníky, mají reference, můžou dá lepší ceny a mají mezi lidmi jméno, přesně to hledáte. V zahraničí je to například Amazon, v česku k tomu má asi blízko Mall.cz. Naopak veliký zklamání s vivantis, kde je konverze příšerná ačkoliv by se mohlo zdát že jejich eshopy jsou mezi lidmi oblíbené.
Taky nesouhlasím s prodeji věci, které nestojí alespoň 1000 korun (čím více tím lépe) a nemáte z toho alespoň 8%. Prodával jsem takhle silikonové hodinky, provize 17 korun za měsíc pár kousků prodáte ale na chleba si tím nevyděláte. Když prodáte 1 zájezd máte provizi až 1000 korun. Pro co je lepší se namáhat? Neříkám že je to špatné, ale ta práce, psaní textů, právě to testování, hodiny přemýšlení co je lepší za 17 korun z prodeje? To bych musel prodat 100 hodinek za měsíc než by se mi to trochu vyplatilo ten web mít.
No kdyby někdo dělal affiliate a chtěl si pokecat, případně spolupracovat, dej mi vědět na email
isazkycom@gmail.com