Volná diskuze

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Ahoj,

včera jsme na sraze v Olomouci diskutovali nad novým názvem. Kdokoliv můžete napsat nápad na volnou doménu nebo název, jak by se takové setkání mohlo oficiálně jmenovat. Jsem moc zvědav na nápady :)

Lukaaashek
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 226
Registrace: 04.03.2012
A co "Srazy nejen v Olomouci"? :-D Doména bude 100% volná ;-)

A teď vážně. Klidně bych tam nechal i to město Olomouc, ať každý ví, kde to vzniklo a navíc to bude jasně identifikovatelný, na druhou stranu Olomouccamp v Praze může být značně zavádějící. Nemáte v Olomouci nějakou zkratku, nebo místní název, jak jí říkáte? Něco jako Prágl pro Prahu. Z toho by se pak dal vytvořit nějakej zajímavej název.

Arar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 9
Registrace: 02.06.2012
Ahoj všichni, toto je můj první příspěvek a jsem rád, že můžu být členem webdealu.

V podstatě jsou 2 řešení:
a) Přidat se k systému, který navrhl Jakub Čižmář - www.imsraz.cz. Jedná se o srazy internetového marketingu. Výhoda: může se vytvořit platforma napříč celou ČR. V každém městě by byly IM srazy a pomůže to jednotlivým srazům, protože budou pod jednou střechou a lépe se to bude propagovat.
Nevýhoda: název je internetový marketing, ale to je jen jedna část internetu a bylo by lepší, když by byl sraz pojmenován globálně o celém internetu, nejen o marketingu, ale klidně i programování, webdesign, atp.

b) Zvolit si vlastní pojmenování. Zatím máme návrh "Offline sraz", ale z toho zase není patrné, o co jde. Z mého pohledu není problém připojit se k nějakému globálnějšímu pojmenování - viz. bod a). jen by se musel zvolit centrální název lepší.

Že se dá za název srazu už jen město je automatické. Zatím bych vymyslel primární název a k němu se už může přidat "v Olomouci"

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tak já bych dal buďto Olmík Sraz na olmiksraz.cz a to pokud se to bude týkat vyloženě Olomouce. Jestli že, tam jsou zástupci všech oborů, nedá se to moc dobře oborově popsat v názvu, snad jen WBS Olomouc (web business Olomouc) kde by se pak mohly sdružit všechny obory internetového podnikání. Těžko říct jak moc regionálně to chcete pojmout, pokud by se to mělo rozšířit do celé republiky pak by se snad dalo použít WBSsrazy, nebo WBSsetkání , domény wbssrazy.cz a wbssetkani.cz by měli být volné, to samé wbsolomouc.cz

Na wbsolomouc.cz by se dala udělat i katalogová prezentace jednotlivých účastníků a na subdoméně srazy.wbsolomouc.cz by mohl jet systém srazů. Ještě lepší by ale asi bylo udělat hlavní prezentaci na doméně wbssetkani.cz (Web Business Setkání) a potom klidně i na subdoménách mít olomouc.wbssetkani.cz , praha.wbssetkani.cz, ostrava.wbssetkani.cz no variant je docela hodně, záleží jen na tom kam se má ten projekt ubírat.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Já bych se toho bodu a), který zmínil Arar nebál. Tak jak jsou Barcampy (Žilina, Vsetín atd...) můžou být IMsrazy Olomouc, Ostrava. Klidně by to mohlo být stylizovano tak jak u Barcmapu i do stejného typu loga a upravováno pro každé město. Mít to vše pod jednou hlavičkou, dá se využít nějakých know how, které by mohlo kolem organizování vzniknout. Když se totiž nějaká akce organizačně opakuje, je super udělat seznam, který někomu může připadat jak pro blbé jako koupit tužky, sáčky atp...

ale když něco takového je, tak
1. ušetříte při uvažování co Vám ještě chybí
2. hlavní organizátor může snadněji delegovat, popřípadě opadnutí zájmu něco organizovat to může snadněji předat

Vím o čem mluvím, organizoval jsem dřevěné bitvy 9 let

ponton
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 10
Registrace: 03.06.2012
IMsrazy je pěkná myšlenka, bohužel už stylovaná určitým směrem a to srazy v Olomouci nejsou. Já bych byl pro zaštítit to něčím, co bude top a IMsrazy (seo srazy, design srazy atp) ať jsou klidně pod touto "střechou".

Asi by to mělo mít v sobě myšlenku nebo slovo "sraz", aby bylo jasný o co jde + nějaká forma výrazu online, internet, net, web, např již v Olomouci zmiňovaný Netsraz (Netsraz Olomouc), Netmeet, Netmeeting, Websraz apod..

Toť můj názor

Jakub Čižmař
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 10.06.2012
Zdravím všechny, toto je také můj první příspěvek a rovněž jsem rád, že mohu být členem Webdealu :).

Dostal jsem dneska konečně alespoň tročku dobrý nápad ohledně našich srazů v Olomouci a myslím, že vhodný název by mohl být www.itsraz.cz ať už z jakéhokoli pohledu, všichni jsme ajťáci :) no ne?

Co na to říkáte?
Jakub Čižmař
www.propagacenainternetu.cz, www.imsraz.cz
 Spam!!! Seznam Email vs Gmail

Arar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 9
Registrace: 02.06.2012
Jen uvedu, jak nakonec pojmenování dopadlo. Budou bývat už NET srazy. Pro tento účel se i spustil web - www.netsraz.cz, kde naleznete pozvánku na nejbližší akci (13.7., Olomouc)

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se