Startupy

vaclav.hodek
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 24.02.2012
Hodně startupů jsou jen nápady a zakladatelé nemají ani ŽL ani SRO ani jiné oprávnění podnikat, stejně tak jsou mnohdy nejasné cíle, kterých dosáhnout.

1) Co je podle vás startup?

2) Je startup startupem až od doby, kdy je oprávněn legálně podnikat?

3) Co by mělo být cílem každého startupu?

Díky za odpovědi.

kenthanio
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 8
Registrace: 05.10.2011
1) Co je podle vás startup?

Náročná otázka. Třeba začínající business?

2) Je startup startupem až od doby, kdy je oprávněn legálně podnikat?

Hm. Když udělám freewarovou aplikaci, která postupně sbírá uživatele, potřebuju mít po celou dobu živnost / firmu? Ani bych neřekl.

3) Co by mělo být cílem každého startupu?

Další náročná otázka. Osobně se domnívám, že cílem každého start-upu by mělo být vynalezení účinného prostředku na čištění záchodů, ovšem najdou se i podivná individua, která oponují, že cílem start-upu by mělo být vydělání peněz.

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
1. Startup je myšlenka, jejíž realizace je velice náročná a nákladná. Pokud se tato myšlenka promnění v něco hmatatelného (i virtuálně), co je teoreticky schopné přežít v konkurenčním prostředí je zde šance, že bude její tvůrce "koupen", za peníze, které nedostane - ty si nemůže nechat musí je použít na rozvoj projektu.

2. Nikoliv, myšlenka v ČR není zatím zpoplatněna. Ani nepodléhá podnikání. Pokud se startup promnění v projekt o který má investor zájem. Tvůrce myšlenky je "koupen" a integrován do nově založené právnické osoby. Pokud investor neexistuje a projekt může přežít v konkurenčním prostředí je tvůrce pro případně podnikání nucen mít živnostenský list, anebo pracovat pod někým kdo jej má, popřípadě využít nedokonalosti živnostenského zákona a fakturovat přes někoho finanční záležitosti.

3. Nepřijít o peníze, neskončit v dluzích, nepřipravit se o možnost studia atd.

mkurri
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 131
Registrace: 04.11.2010
Mé odpovědi budou možná až moc kritické, ale už jsem na slovo startup alergický.
1) Co je podle vás startup?
Je to nějaký projekt, do kterého se pumpují peníze, i přestože nemá ani korunu či dolar výdělku a jediným cílem je prodat jej dále třeba gigantovi jako Google nebo Microsoft.
Ceny startupu jsou pak napumpované do nadpozemských výšin a nedivil bych se kdyby vzniklo obdoba dotcom bubble. Všechno tomu nasvědčuje.

2) Je startup startupem až od doby, kdy je oprávněn legálně podnikat?
To nevím

3) Co by mělo být cílem každého startupu?
Vydělat peníze provozem a ne investicemi jako tomu ve skutečnosti je.

Nezávidím autorům, že umí programovat více než já, nebo získat peníze, ale vadí mi ten trend startup sem a startup tam. Podle mě to vystihli autoři Restartu(kniha) dobře, citaci přesně neuvedu, ale je to v podobném smyslu, jak jsem již popsal.

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Jak už tu napsal Mkurri příjde mi že dnes je vše startup. Na druhou stranu je pošetilé si myslet že s nápadem nejde prorazit. Protože se o tom pokoušejí všichni. Já vždy když mi někdo říka že je trh nasycen argumentuji ve chvíli kdy vznikla firma Coca Cola taky už byli prodejci limonád, Google vstupoval na trh v době kdy už tu byla Altavista Yahoo atp...

Petr
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 24
Registrace: 12.11.2010
Stejne jako mkurri jsem na slovo startup cim dal vic alergicky.

Podle me je dobry napad zacit podnikat nebo vydelavat penize a spatny napad je spoustet startup.
...

phys0c
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 27
Registrace: 29.03.2012
Nápad - Obdobie kedy dostaneme nápad alebo sa rozhodneme v čom chceme budovať biznis. Premýšľame, hodnotíme analyzujeme prípadné problémy, nedostatky, potencionálnu úspešnosť.
Projekt - Obdobie kedy sme sa rozhodli, že svoj nápad zrealizujeme a spravíme z neho biznis. Pripravíme si všetko potrebné k podnikateľskej činnosti ako napr. živnosť ak ešte nemáme, založíme web ktorý sa bude venovať nášmu biznisu. Zaobstaráme potrebný tím, (programátorov, grafikov, dodávateľov, prípadne investorov).
Startup - Obdobie kedy všetku potrebnú prácu pre začatie nášho biznisu máme za sebou a môžeme sa naplno venovať chodu a budovaniu nášho biznisu.
A nerieš čo sa ako kedy má nazývať, je to úplne jedno. Dnes je v móde nazývať sa startupom už skôr ako si človek zhodnotí vôbec či má jeho nápad zmysel a budúcnosť. Dôležité je venovať sa tomu naplno, veriť tomu a popri riešení problémov sa ani nenazdáš a obdobie startupu budeš mať za sebou :)

supersaas.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 11.09.2012
1) Startup je podle mne označení firmy (podnikatelského záměru) , která má inovativní a hlavně škálovatelný projekt s globálními ambicemi. Otevření cukrárny nebo spuštění 250-tého slevomatu není startup.
2) Nutně to být nemusí. Dovedu si představit, že lidé mohou pracovat na projektu, který ještě nebude legálně zakotven. Neměl by ovšem porušovat právní a daňové zákony (to se týká případných příjmů)
3) cílem startupu musí samozřejmě být vydělávání peněz. Někdy jsou k tomu potřeba i investice, ale ty nikdo nedá, pokud tam neuvidí návratnost.

gransy
WD Trader: /5

Příspěvky:
Registrace:
startup je neschopnost si projektem vydelat dostatek penez na sebe, svuj a dalsi rozvoj :)

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Startup je podle mě naprosto vše (alespoň soudě podle toho co všude čtu). Na toto slovo začínám být naprosto alergický. Buď mám tu schopnost svou myšlenku realizovat sám (je úspěšná) a nebo ne (jsem břídil neúspěšný). V životě bych svůj jakýkoliv projekt neprezentoval jako startup, jelikož mi to přijde jako ohrané klišé poslední doby.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Lukaaashek
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 226
Registrace: 04.03.2012
Každý začínající projekt je alespoň chvilku startupem. Bohužel v poslední době se to zvrhlo a označení startup je spíš cesta, jak se pokusit dostat bez práce k něčím penězům a z nich pár měsíců žít.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se