SEO

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Ten Seznam mě nepřestane fascinovat svojí snahou, ten vyhledávač čím dál tím víc zprasit. Zajímalo by mě, proč zobrazuje najednou stránky které jsou v Češtině a mezi ně strká zahraniční stránky v Němčině, Polštině, Angličtině, atd. Když si zadám, že chci stránky česky, tak je to snad jasné i tomu nejblbějšímu vyhledávači, Seznamu ne.

Pokud překliknu na hledat ve světě, tak zmizí české stránky a ostatní zahraniční paskvil, tam zůstane. Pokud vyhledávám na Seznamu, tak mi to dost vadí, že se musím proklikat zahraniční stránkou, které nerozumím, proto hledám stránky česky, navíc v několika případech na ní ani není vůbec to, co hledám.

No a co mě samozřejmě vadí ještě víc, je, že musím v SERPu bojovat s dalšími stránkami, co nemají na tento český dotaz ve vyhledávání co dělat. Dá se proti tomu nějak bránit? To je Seznam tak blbej, že když je na stránce slovo, které se řekne stejně česky a polsky, jenže zbytek stránky je v polštině, tak on nepozná že to není stránka česká a stejně jí do vyhledávání dá? To už Seznam klesl tak hluboko?

Např. napíšu "paris pass cena" odešlu a ten prudce inteligentní vyhledávač mi zobrazí na dotaz stránky česky: 1 španělsky, 2 francousky, 2 anglicky a samozřejmě dopředu a za nimi jsou stránky v češtině, kde je konečně to, co jsem hledal. Kdyby tam alespoň byl odkaz "přeložit stránku" jako na Googlu, tak prosím, jenže tam se Seznam nikdy nedopracuje. Poslední dobou se mi s toho seznamu chce vážně zvracet.

Ps: pro šťourali, pytlíky už mám :-D
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Pavel Horelica
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 18
Registrace: 14.04.2012
souhlasím.. navrhuju složit se a koupit seznam :-) ale přítomnost zahraničního balastu ve vyhledávání mi vážně nesedí...

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Pavel Horelica píše:
souhlasím.. navrhuju složit se a koupit seznam :-) ale přítomnost zahraničního balastu ve vyhledávání mi vážně nesedí...


..je čas naučiť BFU používať google, nie seznam.

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Můžeme být za Seznam rádi... za spoustu věcí na něj můžeme být dokonce hrdí. Máme díky němu jako jedni z mála na světě konkurenční prostředí v odvětví vyhledávačů, ppc reklamy, map apod. Pobočka českého googlu je jedna z nejaktivnějších na světe a některé věci jsou u nás nasazovány i roky dopředu oproti sousedům (kvalitní letecké snímky, Street View!).

Seznam se jen snaží neusnout na vavřínech a poskytovat i výsledky z relevantních (edit: zahraničních) webů. Věřím, že to vychytá, ale chce to čas. Osobně také všechno googlím, seznam používám jen na ověření pozic, ale jsem za něj rád a každou snahu zkvalitnění služeb vítám, přestože začátky mohou znamenat pravý opak.

m1ch3l
WD Trader: 4.62/5

Příspěvky: 343
Registrace: 16.06.2012
hitow92: Musim souhlasit! Seznam mám moc rád a jeho letecké snímky jsou 10x lepší než od googlu! Také u něj mám email a čtu si u něj články a dívam se na počasí. Také někdy vyhledávám v porovnávači cen (ale jen někdy :D)
Bohužel vyhledávám stránky jen na googlu.

jklir
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 16
Registrace: 10.04.2012
Na Seznam muzeme byt hrdi, zvlast kdyz penize z jeho zisku tecou na Kypr >:-(

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Sice nevím, co je na tom pravdy, ale je to každého věc, jestli bude trpět naše nepružné úřady a posílat daně na rozkrádání a nebo si prostě "uleví" a dá to do zahraničí. Už jsem ale četl o spoustě podnikatelů, kteří by svoje firmy měli v ČR a platili zde daně, ale je pro ně prostě jednodušší - nehledě na daně - mít sídlo firmy v úplně jiném státě a vyřizovat veškerou administrativu tam. A může to znít sebevíc paradoxně. Změnit se to dá bohužel v prvním kroku pouze přes politiku.

Spekuluje se o tom, zda je Lukačovič vlastníkem kyperské společnosti. Jisté ale je, že prostřednictvím této firmy investuje. "Jedná se o investiční společnost, ve které Ivo Lukačovič shromažďuje své investice a využívá daňovou optimalizaci spojenou s Kyprem," cituje Lupa.cz šéfa Seznamu Pavla Zimu.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/seznam-cz-uz- ... oakcie_fih

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tak já jsem rád, že tu seznam je, to zase ano, jen při přijde přinejmenším praštěné, když chci stránky v češtině, aby mi tam vytáhl i zahraniční weby, když to samé zadám na Google a dám stránky v češtině, dostanu jenom české weby. Asi napíšu na podporu :-D
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Já by jsem si vsadil na nějaký bug. Zkus to nahlásit jako chybu. Třeba už o tom vědí a plánují to opravit.

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Spousta firem, co působí na českém trhu má sídlo a Kypru v tom bych neviděl problém, ale spíše ostudu pro český stát.

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
no on bude možná problém už v tom, že se možnosti Česky a Ve světě vzájemně nevylučujou :)
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Seznam je už trapnej jako Google s cizojazyčnými weby v nerelevantním jazyce. Viz. KW Samsung Galaxy S3 na Seznamu.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tak jsem sepsal informace které jsem zjistil o zařazení cizojazyčných webů do vyhledávání na seznamu, no moc šťastnej s toho nejsem, více na blogu.... http://www.1bloger.cz/rubriky/net-a-it/ ... protivniky
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Opět se jen potvrdilo to, že je Seznam k hovnu a proto jej nevyužívám léta. Co se týká návštěvnosti mých webů, tak ta nikdy ze Seznamu hojně nechodila, takže v tomto se mě to moc netýká. Každopádně je to smutný celkově.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se