Rozhovory

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Dnes dorazily ještě horké odpovědi na vaše otázky z centrály TELE3. Tady jsou:

Kdy plánujete možnost převodů domén mezi účty?
Tato zakladni funkce byla planovana ke spusteni jiz na konci roku 2011, nicmene ji nechceme udelat tak banalni jako u jinych poskytovatelu, kteri pri prenosu mezi ucty odstrani veskera ostatni data, vc. FTP a MySQL a prenesou jen hole domenove jmeno. Pro nas neni ani tak problem zvolit zda "s hostingem" nebo "bez hostingu" ale fakt, ze nekdo ma webhosting a nekdo multihosting + zadatel o import/export vc. hostingu musi mit souhlas soucasneho/budouciho uzivatele
Zjednodusene - je to ve fazi testu, do 15.02.2012 by mohlo byt spustene verejne - neboli jak interne nazyvame - "testovani na lidech".


Budou komerční odchyty .cz domén?
Zajem o specialni registrace je kupodivu veliky, ale ke "zkomercneni" nedojde / je to spise takovy druh "sportu" ciste mezi nami a Daukcemi :-) + to co skonci v nasem sektoru do DA rozhodne nejde a nepujde. Honza Horak alias Gransy/Subreg je v tomto smeru asi jedina rozumna moznost na trhu. Fakt, ze CZ NIC posledni dobou komplikuje system odchytu castymi zmenami funkcnich schemat a postupu uvolnovani bereme spise jako "programatorskou vyzvu".
Jak jsem uvedl, je to pro nas opravdu jen hra = o penize nam v tomto smeru rozhodne nejde.


Co Vás vedlo k názvu TELE3 ?
Skutecnost, ze puv. nazev spol. HOSTING4U se spatne vysvetloval po telefonu, konkurence zamerne registrovala mutace typu foryou, 4you apod.
+ hlavni fakt, ze na adrese Vinohradska 184 je (i v soucasnosti) mnoho firem s nazvem obsahujicim "hosting" nebo "4U". Pro novy nazev byla potrebna i vhodna domena, ktera je cim dal vetsim oriskem pro spoustu zacinajicich firem, nebot "dobre" jsou jiz zabrane. tele3.cz byla v nasem portfoliu pro hlasove sluzby VoIP, ktere jako jedni z mala nenabizime jako preprodej, ale pod vlastni licenci hlasovych sluzeb od CTU. Pravda, nazev Tele3 si nekteri uzivatele vykladaji jako "Tele Tri", takze mame pro jistotu i domenu http://www.teletri.cz :-)


Zajímal mě multihosting s možností využití SEO hostingu, přijde mi to jako dobrá služba kdo s tím přišel?
Doplnek SEO hostingu vznikl na zaklade mnozicich se dotazu od klientely, zda mohou mit vice IP adres ke svym domenam - jenomze pridelovat jim adresy z jednoho "C" rozsahu ve 2 nebo 3 lokalitach nema o moc vetsi efekt nez prezentace na jedne adrese. V CR SEO hosting dosud nikdo nenabizel a konkurence bezneho webhostingu je pomerne velika - takze vznikl tento motivacni prvek - pridavame jej zdarma pro uzivatele s vice nez 10 domenami v uctu a sluzbou Multihosting.

Ovsem tato varianta se ukazuje jako "moc benevolentni" neb ji zacali vyuzivat i tzv. "nerozhodni" uzivatele, kteri chteji prubezne zvysovat migrovat z mista na misto nebo rusit navyseny prostor... radeji nebudu rozvadet :-) = od Unora budou podminky zprisneny na minimum 25 domen v uctu + navic aktivovany a minimalne jednou nabity kreditni system.


K využití SEO hostingu tedy stačí, jestli jsem dobře četl, mít u Tele3 jako u registrátora nejméně 10 domén, samotný multihosting ale nijak limitován počtem domén není?
Limity jsou vsude, na nasem Multihostingu mate nastavitelnou minimalni kapacitu pro jeden web 1MB takze logickou uvahou na 1GB prostoru muzete "rozkrajet" maximalne 1000 hostingu po 1MB (nebo jakekoliv delitelne varianty do vycerpani celkoveho prostoru). Prostory pro FTP i pocty databazi a emailu lze prubezne navysovat a to nejen u nastaveni jednotlivych hostingu, ale i zmenou programu pri vycerpani pridelenych prostredku.


Jak domlouváte například to umístění nových serverů různě po republice? a podle čeho vybíráte u koho nový server do systému SEO hostingu pronajmete?
Zajimavy dotaz - proste kdyz se "nudime" u odpoledniho kafe, otevreme mapu CR a koukame kde jsou "hola mista" a v nich zvolime vetsi mesta - v nich pak pomoci google hledame moznosti umisteni serveru do telehouse, ktere nasledne kontaktujeme (napr. od zdejsiho uzivatele Houba jsme dostali dobry tip na datacentrum ve Vsetine, za coz mu verejne dekuji). Hledame opravdu datacentrum / telehouse = nespokojime se s "mitnosti pro udrzbare, kde uklizecka poji vysavac a kavovar na UPSku" :-).

Pokud by nekoho zajimalo zblizka jak to vypada v praxi, muze prohlednout pripravovana videa na propagaci SEO hostingu:







Jen upresneni - finalni web seohosting.cz na ktery smeruji dana videa, bude spusten az od 1.3.2012. Jeste nutno dodat, ze servery nepronajimame - jsou to nase vlastni HW umistene do danych lokalit - pronajimany je jediny server z celeho portfolia a to v Hluboke, protoze s p. Grilem resime umisteni naseho HW uz cca rok :-).


Jak probíhá volba serveru, při tvorbě webu, jak složité je vybrat pro konkrétní doménu, či subdoménu server na kterém bude?
Uzivatelsky vyber ciloveho serveru je naprosto jednoduchy, pri "krajeni" Multihostingu pro konkretni web si urcujete kapacitu, pocet DB, pocet mailu + kdo ma SEO profily, ma navic na vyber polozku server s vyjizdecim seznamem. V seznamu Multihostingu pak uzivatele nasledne vidi v prehledne tabulce na kterem serveru je ktera prezentace vedena.

Mňa by zaujímali ciele TELE3 do budúcna :)
Nechci aby to vyznelo, ze nemame zadne cile :-) pouze bych nechtel nase konkretni zamery publikovat predem vezmeme-li otazku z obecneho hlediska, nechceme ani prudce expandovat ani zaniknout / jelikoz se zamerujeme na specifickou klientelu, nemelo by to byt ani do budoucna nic nesplnitelneho rozhodne se budeme drzet standardu "nenabizet neomezene sluzby".

Ohledně seohostingu, jak moc je tato služba využívaná? Když je všude na každém rohu kam člověk zavítá samí SEO SPECIALISTA, tak jestli vůbec stíha soudruh (TELE3) přidávat servery?
Zatim je sluzba propagovana jen na bazi "bijiciho tamtamu" = nic s navigacemi :-) ale mineno "od ucha k uchu" = nema cilenou propagaci. I tak jsme v ramci rostouciho zajmu zapojili uz 24 serveru a dalsi pripravujeme, nicmene narust uz nebude tak razantni jako pri rozjezdu, kazdopadne splnime propagovany zavazek = narust minimalne 1 server mesicne. Take nutno dodat, ze pomyslna hranice bude 30 serveru - nebo spise unikatnich rozsahu, protoze pri vytizeni HW muze byt serveru zapojeno vice - a dalsi narust az dle celkovych vydelku. Rozhodne neni zamerem sluzbu dlouhodobe dotovat nebo nabizet vice serveru nez maji bezni uzivatele domen.
+ jeste doplnim k te krasne vete "kam člověk zavítá samý SEO SPECIALISTA" - to je bohuzel pravda, nastesti realnych specialistu zejmena s financnimi prostredky zase tolik neni a presne oni jsou nasim cilem.


Jaký má soudruh (TELE3) pohled na nováčky typu jako je Wedos, Attivo, Datahousing atd., kteří tlačí ceny hostingů a dalších služeb dolů?
Ke konkurenci ze zakona nemohu a posledni dobou ani nechci verejne vyjadrovat - proste uvazujme tak, ze existuje konkurence se kterou radi posedime, popijeme :-). Ale najde se i konkurence, ktera si hraje na neco, co zdaleka neni a posezeni s jejich konkurenty (jen tak na baru, bez byznys planu) je pro
ne naprosto nepochopitelne pocinani.

Jestlize nekdo tlaci ceny dolu, ma k tomu jiste duvod + je dobre, ze takove misto na trhu existuje = kazda sluzba ma sve priznivce i odpurce.


A poslední otázka by byla, zda a co případně chystá TELE3 na rok 2012 za novinky,akce?
Zmen probehne nekolik, zejmena podstatna zmena v nabidkach webhostingu a multihostingu - priznivce NEomezenych sluzeb vsak musim zklamat jiz nyni :-).
Napr. pro Multihosting bude jediny program "sestav si sam" - kazdy uzivatel si pak nastavi svuj program "na rozjezd", ve kterem si nadefinuje celkovou velikost prostoru, celkovy pocet MySQL DB a celkovy pocet mailboxu planujeme take nove modely fyzickych serveru, urcenych k pronajmu a zverejnena bude take casto poptavana sluzba full-managed serveru. Akce vetsinou neplanujeme dlouhodobe dopredu, vznikaji ze dne na den. Nebojte, o vsem dulezitem budu hojne "SPAMovat" i v tomto diskuznim foru :-) (pokud ne ja, tak Otakar urcite).


Jake planujete ceny cz domen od 1. unora?
Dabelskych 666,- by pro nas bylo idealni, ale mnoho by se jich neprodalo :-). Cena bude umerna aktualnimu ceniku a sleve od CZ NICu / urcite ale necekejte ceny typu reg-fee. Nejpozdeji v Unoru bude zverejnen novy cenik domen, ve kterem budeme vice zvyhodnovat uzivatele s kreditem.


Plánuje Tele3 nejaké akcie alebo zľavové kupóny na domény a hosting ?
Ano, zejmena diky spolupraci s WebTrhem a WebDealem bude do rozhrani pridana polozka pro slevove kody, v public verzi se objevi nejpozdeji v Breznu, "testovat na lidech" se bude uz v prubehu Unora.


Mě u TELE3 vždycky dostávají ty obrázkový hlavičky a hlášky na nich (jako třeba současná "užívat si pouze s jednou je proti přírodě"). Nemáš někde přístupný archiv všeho, co už se ti tam vystřídalo?
Popravde ne vzdy je vysledek takovy, jaka byla konkretni predstava. Za zdarile motivy (dle ohlasu) povazuji napr.:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Kazdopadne jsem rad, ze se libi / urcite uvitam a ocenim jakekoliv "kreativni" az "provokativni" napady.

---
Poznámka na závěr: pokud by mel nekdo dalsi dotazy smerujici k nasi firme, mozno servirovat primo pomoci PM zdejsiho fora.
Dekuji za Vas zajem a vsem zucastnenym diskuterum preji vse nejlepsi v novem roce.

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Otakar Pěnkava píše:
... od zdejsiho uzivatele Houba jsme dostali dobry tip na datacentrum ve Vsetine, za coz mu verejne dekuji ...


I já děkuji za server co jsem zde vyhrál.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se